Wistjij
Image default
Bedrijven

Zo haal je het maximale uit je speakers

Geluid is heel belangrijk voor een dj. Als het geluid niet mooi helder is, klinkt de muziek ook minder mooi. Het is ook belangrijk dat de muziek hard kan. Zo kan je ultiem genieten van de muziek. Het ook niet professioneel als jouw geluidsinstallatie als dj niet op en top is. Het huren van geluidsinstallatie bij PSound is daarom ook zo onmisbaar. Zij maken het mogelijk dat jij professioneel overkomt met helder en hard geluid kan produceren. Ideaal voor ieder bedrijfsfeest!

De installatie en plaatsing van de speakers 

Luidsprekers zijn niet alleen handig voor een dj. Het kan ook ideaal zijn voor een bedrijfsuitje of in je eigen woning. Om daar mooi en hard geluid te creëren is het belangrijk dat je de installatie goed installeert en op een goede plek plaats. De plaats waar je de speakers het beste kan neerzetten of ophangen, staat vaak in de handleiding van het product. Het verstandigste is om de luidsprekers richting de ruimte te zetten. Wil je het geluid nog meer optimaliseren, dan moet je de box op oorhoogte hangen. Luidsprekers die niet opgehangen hoeven te worden klinken het beste op een plek niet te dichtbij de zijwanden of achterwanden. Zet luidsprekers ook nooit te dicht bij elkaar. Dan klinkt het alsof er maar één box aanstaat. De installatie moet je dus niet te dichtbij zetten van elkaar, maar zeker weten ook niet te ver weg van elkaar. 

De installatie moet ingespeeld worden

Een luidspreker moet zijn energie nauwkeurig af kunnen geven. Dat houdt in dat het belangrijk is dat een luidspreker goed vaststaat, om trillingen zo veel mogelijk te voorkomen. Staat de luidspreker goed vast, dan kan het geluid maximaal eruit en mooi helder. Je moet dus goed kijken of de speakers stevig staat. Je zou het misschien niet denken maar ook jouw geluidsinstallatie moet goed ingespeeld worden. De rubberen rand van de speakers kan nog een beetje veranderen na gebruik. Dat is ook zo met de elektronische componenten in een luidspreker. Na een tijdje zul je merken dat het geluid uit de speakers mooier klinkt en met meer bas eruit komt. Dit kan je niet forceren. Het gebeurd vanzelf.