Wistjij
Image default
Mode en Kleding

Zilveren sieraden kopen online

In het boek “Treasure Island” ofwel “Schateiland” heet de grote schurk in het verhaal “Long John Silver”. Dit karakter groeide uit tot het meest populaire en herkenbare figuur uit dit klassieke boek. Hij is zeer herkenbaar met zijn houten been en imposante uiterlijk. Vrijwel elke piraat uit films en moderne boeken zijn geïnspireerd op dit figuur. Er wordt nergens vermeld of hij ook zilveren sieraden droeg, als dat het geval was zou het waarschijnlijk Sterling zilver geweest zijn, hij wilde immers een rijk man worden. Wat is Sterling zilver eigenlijk, waarom komen we deze term zo vaak tegen wanneer we online zilveren sieraden kopen?

 

Sterling zilveren sieraden

De term “Sterling” zilver betekent eigenlijk zilver van een zeer hoge kwaliteit. Om precies te zijn een edelmetaal met een zilvergehalte van 92,5 procent, vandaar ook de aanduiding 925 Sterling zilver. De andere 7,5 procent is een ander materiaal, vaak koper maar dit kan ook een ander metaal zijn.

 

Waarom niet puur zilver gebruiken?

Bij het maken van zilveren sieraden worden er complexe vormen gemaakt van het zilver, er worden ook vaak steentjes ingelegd. Puur zilver is harder dan goud, maar wel te zacht om gedetailleerde zilveren sieraden van te maken. Door een ander materiaal toe te voegen wordt het zilver duurzamer en sterker. Je zult eigenlijk geen 100 procent zilveren sieraden sieraden tegenkomen.

 

Verzilverde en Silver Plated zilveren sieraden

Wanneer je online heel goedkoop zilveren sieraden kunt kopen betreft dit doorgaans verzilverde sieraden. Dat zijn sieraden met een kern van een ander materiaal met een dun laagje echt zilver. Het ziet eruit als zilver, de buitenzijde is ook echt zilver maar van binnen schuilt een ander materiaal. Met vergulde of Gold Plated sieraden wordt dezelfde bewerking toegepast.

 

Wel mooi, niet duur

Voor het uiterlijk maakt het eigenlijk niet uit of je compleet zilveren sieraden koopt of verzilverd, voor de prijs wel. Naast de prijs kun je met Silver Plated sieraden ook sterkere sieraden maken die langer meegaan. In betrouwbare online sieraden winkels wordt dit altijd netjes vermeld, zo weet je zeker wat je koopt.

 

Zilveren sieraden worden al duizenden jaren gedragen en zijn nog steeds net zo trendy als vroeger, wat is jouw stijl?

Zilveren sieraden kopen online