Wistjij
Image default
Bedrijven

Werkplekinstructiekaart maken: waar moet ik op letten?

Werkt jouw bedrijf met gevaarlijke stoffen waar je werknemers aan worden blootgesteld? Dan ben je verplicht om je werknemers te informeren hoe ze veilig moeten werken. Omdat dit erg veel en vaak technische informatie is, wordt dit als het ware vertaald naar een werkplekinstructiekaart (WIK). Ga je een werkinstructiekaart maken? Let er dan op dat alle belangrijke informatie op de kaart staat. En dat deze duidelijk is voor iedereen, ook de mensen die over minder technische kennis beschikken.

Ik ga een werkplekinstructiekaart maken: wat moet er op staan?

Je kunt er voor kiezen om een gespecialiseerd bedrijf in te huren om de werkplek instructiekaart te maken. Ga je toch liever zelf aan de slag? Dan kan! Op de WIK moet worden aangegeven hoe je werknemer veilig kan werken. Ook moet er op vermeld staan wat je moet doen in geval van een noodsituatie. Werkt je werknemer met gevaarlijke stoffen? Ook dat moet op de WIK vermeld staan. De gevaren van de specifieke stof moeten vernoemd worden. Het is niet eenvoudig om dit zelf te doen. Daarom zijn er bedrijven die een werkinstructiekaart voor je kunnen maken.

Voordelen uitbesteden werkplekinstructie kaart

Het is erg belangrijk dat je werk instructiekaart helemaal op orde is en volgens de geldende regels. Daarom is het beter om dit uit te besteden aan een bedrijf dat hier in is gespecialiseerd. Zij hebben vaak jarenlange ervaring met verschillende industrieën en weten dus precies wat ze doen. Ze maken kaarten met begrijpelijke instructies en zijn altijd op de hoogte van nieuwe regel- en wetgeving. Dus ga je een werkplekinstructiekaart maken? Let dan op bovengenoemde zaken of huur een specialist in.

https://www.devibfabriek.nl/werkplekinstructiekaart/