Wistjij
Image default
Gezondheid

Wat zijn de voordelen van een sportmassage?

Bij een massage denken veel mensen aan ontspanning. Een sportmassage is een ander soort massage. Een sportmassage is gericht op het stimuleren van de doorbloeding van de spieren. Deze massage is extra intensief en wordt meestal voor of na het sporten gedaan. Het is een functionele massage die zowel preventief als herstellend ingezet kan worden. 

In tegenstelling tot veel ontspannende massages is het doel van een sportmassage om de bloedsomloop te stimuleren en het lichaam te helpen met het afvoeren van de afvalstoffen. Een belangrijk onderdeel van de sportmassage is het masseren van het dieper gelegen weefsel. De spieren worden gemasseerd, maar ook het bindweefsel wordt losgemaakt. Om het bindweefsel los te maken moet er diep gemasseerd worden en dit voelt in het algemeen niet ontspannen of aangenaam. Tijdens de massage kan het zelfs als pijnlijk ervaren worden. Echter, voelen de meeste mensen na de massage het als een opluchting. We kunnen kort samenvatten dat een sportmassage een stevige, intensieve massage is.

De voordelen van een sportmassage

Een sportmassage kan op verschillende manieren en plekken ingezet worden. De algemene voordelen hebben we voor je op een rijtje gezet:

Een sportmassage zorgt er dus voor dat de afvalstoffen in je lichaam beter worden afgevoerd, zodat je lichaam sneller kan herstellen. Zodoende voorkom je met een sportmassage overbelasting van je spieren. Verder zorgt deze massage voor een betere aanvoer van bouwstoffen. Met deze massage worden de afvalstoffen sneller verwerkt en de aanvoer stoffen beter opgenomen. Het herstelproces wordt versneld en de effecten kun je op korte termijn voelen. 

Daarnaast kun je een sportmassage gebruiken om je spieren te activeren. Als je een tijd niet fanatiek gesport hebt, een blessure hebt gehad of lang hebt stilgezeten is het verstandig om je spieren los te maken. Je spieren zijn namelijk niet meer gewend om intensief ingezet te worden. Stel je gaat na een lange periode weer intensief sporten en na enkele uren stop je ineens weer. Je spieren hebben dan geen tijd gehad om rustig op te bouwen en rustig af te bouwen. Hierdoor kan een blessure ontstaan en ben je verder van huis. Door de stevige massage komen de spieren weer in beweging. Je kunt dus een sportmassage preventief, pro-actief of reactief inzetten. FysioForza is een fysiotherapeut die onder andere sportmassage in Haarlem aanbiedt.

Een sportmassage bij de fysiotherapeut

Een sportmassage is een ander soort massage dan bij een masseur. Er wordt bij een sportmassage stevig gemasseerd door een specialist. Het is verstandig om een sportmassage te combineren met fysiotherapie in Haarlem. Een fysiotherapeut is deskundig op het gebied van bewegen. Zij kunnen bepalen of een sportmassage baat heeft of toch een andere behandeling beter bij de klachten of vraagstuk passen. Daarnaast kies je onder begeleiding van een fysiotherapeut voor het best mogelijke hersteltraject en persoonlijke begeleiding. Naast een sportmassage kun je bij een fysiotherapeut ook terecht voor andere behandelingen zoals manuele therapie, bekkenfysiotherapie, dry needling en nog veel meer. Ook voor specifieke klachten aan de enkel, knie, nek, bekken, rug en nog veel meer kun je bij een fysiotherapie terecht.

 

https://www.fysioforza.com/