Wistjij
Image default
Gezondheid

Wat kan stembevrijding voor jou betekenen?

Stembevrijding heeft geen vaste definitie en is voor iedereen anders. Wat stembevrijding is, kun je alleen maar ervaren. De ervaringen die iedereen in het leven opdoet kunnen positief en negatief zijn. Deze negatieve ervaringen drukken we vaak weg in de hoop dat we ze vergeten. Ons lichaam en brein werkt alleen niet zo. Na dagen, weken, maanden en vaak jaren deze ervaring weggedrukt te hebben ontstaat er een brok in je keel. Je energiebalans is verstoord en er kan een blokkade ontstaan. Met stembevrijding nemen we waar wat jij voelt en dat brengen zingend naar buiten. Stembevrijding helpt je om oude patronen te doorbreken.

Stembevrijding en keelchakra

Keelchakra is een van de 7 hoofdchakra’s uit de Indiase yogatraditie. In deze Oosterse levensvisies heb je naast je gewone lichaam ook een energielichaam. Het lichaam heeft meerdere energie centra’s, ook wel de chakra’s genoemd. Als de chakra’s open en in balans zijn dan stroomt de levensenergie vrijelijk. Is een chakra geblokkeerd dan kan de levensenergie niet meer vrijelijk stromen. 

De keelchakra bevindt zich in het kuiltje van je hals tussen je sleutelbeenderen. De keelchakra ligt in het gebied waar je stembanden geluid produceren. Het heeft dus een specifieke relatie met je stem, met zingen, spreken en je vermogen om je te uiten. Zie het als een samenwerking tussen keelchakra en stem. Als de communicatie tussen deze twee zuiver is dan voel je je vrij in je relaties met anderen. Je durft en kan je eigen waarheid te uiten. Een geblokkeerde keelchakra kan ervaren worden als een brok in je keel, benauwdheid of angst op het moment dat je jezelf wilt gaan uiten. De samenwerking met je stem is uit balans. Er kunnen vele verschillende en dieperliggende oorzaken zijn van een keelblokkade. 

Door nieuwsgierig te zijn naar de dieperliggende oorzaken die de blokkade veroorzaken en deze met aandacht te onderzoeken kan de keelchakra blokkade zich opheffen. Middels stembevrijding kunnen we de energiestroom weer in balans brengen. Met hulp van gerichte aandacht, klanken, ademhaling en je zingende stem kun je jezelf weer bevrijden. Bevrijden van je verborgen trauma’s en lang verstopte emoties. 

Dit kan uiteenlopen van simpele ademhalingsoefeningen tot klanken en meditatie. De wonden en pijn van het verleden komt naar buiten en kan heel confronterend zijn. Je hebt het niet voor niets zolang verstopt en weggedrukt. Door je wonden en pijn te omarmen en te uiten, maak je de weg vrij naar innerlijke vrijheid.

 

 

https://www.jackypeeters.nl/