Wistjij
Image default
Bedrijven

Wat zijn de populaire aanhangwagens en paardentrailers?

Wanneer je een aanhangwagen of paardentrailer wilt aanschaffen, weet je vaak niet waar je moet beginnen. Er is immers zo ontzettend veel keus, dat het in sommige gevallen handig om eens te zoeken naar de meest populaire aanhangwagens en paardentrailers. Als die in de lijst van meest populaire staan zullen ze vast hun werk wel goed doen, toch?

Ik vond het destijds heel erg lastig om de juiste keuze te maken. Ik hoop dat ik jullie als mijn lezers middels dit artikel een heel eind op weg help. Lees dus vooral verder zodat een aanhanger kopen of paardentrailer aanschaffen echt een eitje wordt. Ook vertellen we je waar je op moet letten bij het maken van een keuze.

Populaire aanhangwagens

We trappen hem af met de, naar mijn mening, meest populaire aanhangwagens. We zetten ze voor het gemak even voor je op een rijtje:

Populaire paardentrailers

Ook op het gebied van paardentrailers hebben we natuurlijk een paar favoriete eigenschappen. Hier komen ze:

  • Inclusief zadelkamer die extra ruimte biedt voor opslag
  • Paardentrailers met een lage instap
  • Trailer met panoramadak, zodat de ruimte optisch groter lijkt

Waar houd je rekening mee bij de aanschaf van een aanhangwagen?

Maar waar moet je bij het kopen van een precies op letten? Allereerst moet je goed letten op het totale laadgewicht. Vergeet echter niet dat het totale laadgewicht inclusief het gewicht van de aanhanger is. Daarnaast speelt de lengte en de breedte van de goederen die je wilt vervoeren ook een rol.

Is de lading langer of breder dan de wettelijk toegestane limiet? Dan moet je hem markeren met een bord. Denk voordat je definitief een keuze maakt dus goed na over wat je precies nodig hebt.

Waar moet je op letten bij het kopen van een paardentrailer?

Net als bij de aanschaf van een aanhangwagen, zijn er bij het kopen van een paardentrailer ook een aantal aandachtspunten. Zo moet je er aan denken dat de kans bestaat dat je een extra rijbewijs moet halen als paard en trailer samen meer dan 750 kilo wegen. Er zijn echter wel uitzonderingen op deze regel.

Houd daarnaast ook rekening met het trekvermogen van het trekkende voertuig én met het feit dat je de paardentrailer moet verzekeren als de maximaal toegestane massa hoger is dan 750 kilo. Ten slotte: geef extra aandacht aan het welzijn van het paard. Denk aan een lage instap, 2-vering en meer.

Ben je er uit?

Nu je gelezen hebt welke aanhangwagens en paardentrailers hebt het meest populair zijn, heb je misschien al een beter idee van de aanhanger die jij wilt. Goed zo! Nu is het tijd voor de volgende stap: het bekijken van het aanbod van een bedrijf dat aanhangwagens en trailers verkoopt. Zowel nieuw, als tweedehands.

Neem zeker eens een kijkje op de website van Konag of bekijk het aanbod op het showterrein. Daar geven de medewerkers u graag alle informatie die u nodig heeft bij het maken van de juiste keuze voor uw situatie. Neem dus gerust eens contact op of breng een bezoek het showterrein.

Wat zijn de populaire aanhangwagens en paardentrailers?