Wistjij
Image default
Bedrijven

Wat te doen in Estepona?

Estepona is een stad en een gemeente in de Spaanse provincie Málaga. Net zoals het bekende Marbella, is Estepona een Spaanse kustplaats aan de Costa del Sol. Dit is een 300 km lang gedeelte van de Spaanse kust aan de Middellandse zee. We weten nu waar Estepona ligt, maar wat kan je er allemaal doen? We gaan je in dit artikel een aantal ideeën geven voor jouw bezoek aan Estepona.

Het historische centrum van Estepona

Je kan ten eerste niet het prachtige, historische centrum van Estepona missen. Het oude centrum van Estepona is rustig en minder commercieel dan andere badplaatsen in Spanje. Je komt in het centrum prachtige, oude huizen tegen. Deze huizen hadden tot de jaren ´50 vaak zelfs nog geen sanitaire voorzieningen of elektriciteit. Ondertussen hebben ze dit al wel gekregen, maar ondanks de modernisering van de huizen blijft hun pittoreske uitstraling behouden. Heb je interesse om een vakantiehuis te kopen in Estepona? Neem dan een kijkje op Villa Nova, je vindt daar de beste huizen in Estepona. Als je tijdens een wandeling of bezigheid toch even wilt uitrusten of je zin hebt in een hapje of drankje, dat kan op één van Estepona’s vele pleinen. Je kan hier genieten van de plaatselijke tapas, heerlijke drankjes, je kan er fietstochten doen, prachtige architectuur zien en ga zo maar door. Het centrum van Estepona mag je dus niet missen als je er bent.

Selwo Aventura

Er bevindt zich in Estepona ook een dierentuin, genaamd Selwo Aventura. Je kan in de dierentuin bijvoorbeeld een kijkje nemen in het Afrikaanse gedeelte, waar je de neushoorn kunt zien. Je kan ook gebruik maken van een combiticket. Met dit combiticket kan je ook de Marina vol aquaria bezichtigen. Naast het bekijken van dieren en door het prachtige park lopen, kun je in Selwo Aventura ook eten, drinken en zelfs overnachten. Selwo Aventura is dus zeker een geweldige plek om naartoe te gaan voor een leuk dagje of een eventuele overnachting.

Puerto Deportivo

Puerto Deportivo de Estepona is de jachthaven van Estepona. Je kunt hier een tijdje rondlopen om naar de boten te kijken en te genieten van het heerlijk zonnetje. Na het bekijken van de boten en lekker rondlopen kan je daarna prima terecht voor een verkoelend drankje of de plaatselijke tapas. Het is daarnaast ook nog eens mogelijk om vanuit de jachthaven verschillende dagtripjes te boeken met een boot. Zo kun je vanuit de Puerto Deportivo bijvoorbeeld een boot huren om dolfijnen te zien of om een boottocht nabij de prachtige, Spaanse stad te maken.