Wistjij
Image default
Sport

Wat maakt steppen met je hond zo leuk

Er zijn tal van manieren om je hond uit te laten. Zo kun kiezen voor een gewone wandeling met jouw huisdier door de stad, de wijk of door het bos. Of je pakt de mountainbike en gaat er al fietsend met de hond op uit. De laatste tijd is er nog een andere gave manier in opkomst om met je hond op stap te gaan: lekker steppen terwijl je de hond uitlaat! Steeds meer hondeneigenaars kiezen voor deze coole en actieve manier van steppen met je hond. Maar waarom eigenlijk? Wat is er zo kicken aan steppen terwijl je de hond uitlaat?

Precies het juiste tempo voor jullie beiden

Een van de grote voordelen van lekker de step pakken om je hond uit te laten, is dat steppen voor de hond én voor jezelf een perfect tempo heeft. Fietsen met de hond gaat feitelijk te hard, terwijl wandelen weer te langzaam gaat. Door te steppen houden jullie allebei een fijn tempo aan en kunnen jullie optimaal genieten van jullie gezamenlijk uitje! Kies je voor alleen wandelen, dan kunnen veel honden onvoldoende bewegen en raken ze hun energie niet goed kwijt. Vaak hebben baasjes namelijk te weinig tijd om meer dan drie kwartier met hun hond op stap te gaan. Ga je steppen, dan beweegt de hond veel meer en heeft hij/zij meer plezier.

Goed voor je eigen conditie

Een bijkomend voordeel van steppend de hond uitlaten, is het gegeven dat jezelf ook volop in beweging bent en daardoor veel calorieën verbrand. Feitelijk ben je dus zelf aan het sporten, terwijl je tegelijk de hond uitlaat. Je combineert dus het aangename met het nuttige en hebt door het uitlaten op de step meteen je dagelijks lichaamsbeweging gehad. Ideaal toch?

Speciale hondensteps en dogscooters maken het nog gemakkelijker

Kies je voor steppen, dan heb je meer controle over jezelf en de hond, omdat je altijd één been op de grond hebt. Zo kun je de snelheid snel en gemakkelijk aanpassen. Hierbij is het slim, en natuurlijk supercool, om te kiezen voor een speciale dogscooter, ook wel bekend als hondenstep. Dit zijn stoere steps, die speciaal ontworpen zijn om samen met je hond mee op stap te gaan. Deze steps zijn erg veilig, omdat ze speciaal ontworpen zijn voor het uitlaten van de hond: je loopt bijvoorbeeld geen risico dat de hondenlijn tussen de spaken komt. Wil je graag meer informatie over het kopen van een hondenstep? Bezoek dan de website van Hondensteps.nl waar je een uitgebreid aanbod aan hondensteps vindt.

http://www.hondensteps.nl/