Wistjij
Image default
Eten en drinken

De leukste kookwinkels in Utrecht

Je bent voor de zoveelste keer de te droge koekjes van de supermarkt aan het eten. Of de taart waarvan je al weet dat er veel en veel te veel suiker en e-nummers in zitten. Eigenlijk heb je het toch niet echt druk. Het is tenslotte weekend. Je besluit wat je kunt gaan doen en dat is: bakken. Je duikt de kast in op zoek naar leuke bakspullen die je kunt gebruiken. Helaas kom je niet verder dan een half vervormde bakvorm, die ook nog eens een paar roestvlekjes heeft gekregen. Dat wordt niets dat bakken… of toch wel?! Een goede reden om de leukste kook winkels in Utrecht te bezoeken. Wij vertellen je waar je moet zijn!

Betsies Kookwinkel

Onze favoriete winkel voor alle bak- en kookspullen blijft toch wel echt Betsies Kookwinkel. Dit is een lokaal kookwinkeltje die geliefd is bij velen. Deze drukbezochte winkel is dan ook echt een must-see voor iedereen. Of je nu wel of niet van koken houdt. Als je hier rondloopt word je zo hebberig, dat je toch wel in de keuken aan de slag gaat binnenkort! Wist je dat Betsies Kookwinkel al zo oud is, dat het een echt fenomeen is geworden van Utrecht? Ook daarom is het al de moeite waard om er eventjes heen te gaan. Neem dan ook gerust je kinderen mee. Ze hebben een speciale speelhoek voor de kleintjes onder ons waar ze lekker te keer kunnen gaan in de ‘keuken’. Verder hebben ze het ook zodanig ingericht, dat zelfs je kids geïnspireerd worden om te koken. Dat is nog eens mooi, 2 vliegen in 1 klap. 

Dille & Kamille

Ook een klassieker onder de meeste van ons. Iets minder luxe dan Betsies Kookwinkel, maar ook zeker niet te missen tussen de winkels Utrecht. Een van de meest geliefde winkels is Dille & Kamille. Hier vind je alles voor in huis en ook vrij duurzaam. Ze hebben hier van alles, van kookspullen tot huis accessoires. Van planten tot badkamerspullen. Echt een winkel waar je eigenlijk nooit met lege handen naar huis zult gaan. Los daarvan zul jij je vriend/vriendin of wellicht partner (en/of kinderen) er heel erg blij mee maken. Je vindt hier namelijk de cadeaus die iedereen wel wil verwelkomen.