Wistjij
Image default
Bedrijven

De optimalisatie van zoekresultaten in zoekmachines

Het promoten van een dienst of product op het internet gebeurt aan de lopende band. Online marketing heeft als doel om klanten te krijgen. Uiteindelijk wil je natuurlijk dat je klanten gebruik maken van jouw diensten of je producten aanschaffen. Er bestaan talloze manieren om je product of dienst te promoten en aan de man te brengen. Zo kun je gebruik maken van social media bijvoorbeeld, maar je ook richten op het gebruik van content. Een andere optie is je product promoten via een zoekmachine. Waar je ook voor kiest, het is raadzaam om op voorhand te bedenken wat je doelgroep is en hoe je deze groep tracht te bereiken. Je kunt dan gerichter optimaliseren.

Search Engine Optimization

SEO (ook wel ‘Search Engine Optimization’) houdt in dat je zoekresultaten optimaliseert. Je probeert een website en allerlei belangrijke webpagina’s op die site een grotere online vindbaarheid te geven, waardoor de doelgroep je goed weet te vinden. De belangrijke webpagina’s dienen zo hoog mogelijk terecht te komen in zoekmachines. Zoekmachine marketing is hiermee een investering voor de lange termijn. Dit betaalt zich zeker uit op den duur, waardoor de vindbaarheid van je website/webpagina’s enorm vergroot wordt. Meestal plaatsen zoekmachines een stuk of 3 betaalde zoekresultaten boven het eerst gepositioneerde onbetaalde zoekresultaat. Uiteindelijk zal er veel meer websiteverkeer ontstaan bij hooggeplaatste zoekresultaten. Correcte zoekmachine marketing is hiermee ontzettend effectief en bevorderlijk voor de conversies.

De voordelen van Search Engine Optimization

Zoekmachine marketing heeft flink wat voordelen. Zo is jouw website met de daarbij behorende webpagina’s jouw visitekaartje. Mensen vinden een website niet zomaar. Hiervoor heb je veel SEO nodig. Als mensen je website vervolgens goed weten te vinden, kun je je klanten helpen en producten en diensten verkopen. Daarnaast wordt het algoritme van onder andere Google dagelijks vernieuwd middels een update. Google bijvoorbeeld, zal hierdoor beter worden als het gaat om de beoordeling van kwaliteit. Scoor je hoog in zoekmachines, dan is jouw site kwalitatief dus top. Als je site dan ook nog eens goed aansluit op je doelgroep, kun je betere leads behalen. Uiteindelijk gaat het erom dat je kwalitatief goede content aanbiedt en een goede landingspagina hebt. Je bezoekers (en dus potentiële klanten) dienen tevreden te zijn. Je wilt natuurlijk dat ze niet verder zoeken en content zijn met wat ze tegenkomen op jouw pagina’s. Klanttevredenheid is daarom enorm belangrijk.

 

https://tools2grow.nl/zoekmachine-marketing-specialist/