Wistjij
Image default
Woning en Tuin

Wat kan je kind buiten doen?

Als je kinderen hebt en je bent bezig met de ontwikkelingen en gezonde opgroei van je kind weet je dat het belangrijk is dat kinderen buiten komen. Ik raad je hierbij dan ook aan om gebruik te maken van buitenspeelgoed. Vooral als je in de gelegenheid bent vanwege een grote tuin raad ik het ten strengste aan. Tegenwoordig gaan alle online ontwikkelingen razendsnel en het is voor kinderen steeds verleidelijker om binnen te blijven en achter de game console te kruipen. Hoewel het net 2018 is en het weer nogal guur en koud kan zijn lijkt de zomer nog heel ver weg. Gelukkig is de kortste dag van deze winter al geweest en wordt het waarschijnlijk alleen maar mooier vanaf nu. In dit artikel ga ik je tips geven welk buitenspeelgoed jou kinderen kan helpen naar buiten te gaan.

Een sport veldje
Je vraag je misschien af hoe je dit kan doen als je in een woonwijk of iets vergelijkbaars woont. Nou het hoeft natuurlijk niet heel groot. Denk bijvoorbeeld aan een voetbal goaltje of een basketbal basket voor je zoon. Voor je dochter kan je bijvoorbeeld een korfbal korf of een hockey goaltje neer zetten. Dit zijn natuurlijk nog maar enkele voorbeelden en in werkelijkheid kan je veel meer neer zetten.

Buitenspeelgoed van hout
Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: ‘Buiten spelen is belangrijk’. Om je kinderen buiten te laten spelen moet er natuurlijk wel wat te doen zijn. Het moet leuker zijn dan binnen blijven. Het is makkelijk en heel populair om gebruik te maken van speeltoestellen hout. Dit is natuurlijk heel breed. Hier vallen een schommel, een huisje, een wipwap of een zandbak hout onder.

Een trampoline
Hiernaast is de trampoline een hele leuke manier om je kind te vermaken. Op een trampoline kunnen ze rondspringen, duiken, salto’s maken en nog veel meer andere spellen spelen.

Wat kan je kind buiten doen?