Wistjij
Image default
Bedrijven

Wat je moet weten over een wijnkelder opzetten

In deze coronatijden zijn mensen steeds meer thuis, dus wordt er ook veel aan het huis geklust. Bent u een echte wijn liefhebber? Dan heeft u misschien wel eens gedacht aan het transformeren van uw saaie kelder naar een prachtige wijnkelder waar menig wijnfanaat jaloers op zou zijn. Maar waar moet u nou precies op letten? Lees verder voor de meest belangrijke tips voor het bouwen van uw droom wijnkelder.

Locatie

Vaak ziet u dat mensen die geen kelder hebben nog steeds naar de kamer die ze gebruiken om wijn te bewaren als wijnkelder refereren. Hier is helemaal niks mee! Het is nou eenmaal zo dat niet iedereen een kelder heeft, deze kan bouwen, deze wil bouwen of het budget hier voor heeft. Je kunt natuurlijk ook een andere kamer gebruiken. Het is natuurlijk wel het meest ideale om een kelder hiervoor te gebruiken. De reden hiervoor is dat kelders over het algemeen erg koel zijn en dit ook blijven in de zomers. Een wijnkelder moet tussen de 8 en 14 graden zijn, met 12 graden als de ideale temperatuur. Het maakt dus niet perse uit of het nu 9 of 13 graden is. Het is alleen zo dat de temperatuur nooit mag schommelen! Hierdoor vergaat de kwaliteit van uw dierbare wijnen. Zorg dus dat u een ruimte heeft die altijd tussen de 8 en 14 graden is.

Inrichting

Denk goed na over de inrichting van uw kelder. Wilt u voor een moderne en strakke look gaan? Of juist voor een klassieke houten kelder? Het allerbelangrijkste is zeker een wijnrek kopen. Een wijnrek kopen zorgt ervoor dat uw wijnen netjes en veilig bewaard blijven liggen. Mensen zonder wijnrek zien vaker dat hun wijnen beschadigt raken, wat natuurlijk dood zonde is. Een wijnrek kopen is hierom sterk aangeraden.

Onderhoud

Wanneer uw wijnkelder eindelijk af is, moet u er nog steeds voor zorgen dat u goed op het onderhoud let zodat uw wijnen niet vergaan. Zo moet u zorgen dat er altijd een goede luchtcirculatie is in de ruimte. Verder dienen de wijnen altijd te liggen en moet u ze nooit rechtop laten staan.

https://www.wineandbarrels.nl/shop/5-wijnrekken/