Wistjij
Image default
Bedrijven

Wat je moet doen als je gezakt bent voor je theorie-examen?

Waar veel mensen denken dat het gemakkelijk is om te slagen voor je auto theorie-examen, laten de cijfers iets anders zien. Slechts de helft van de kandidaten slaagt in een keer voor zijn of haar theorie-examen. De andere helft slaagt niet en dat komt doordat men denkt alle verkeersregels te kennen. Waar het bij velen mis gaat, is de gevarenherkenning. Ben jij gezakt en wil jij een theorie ster worden en deze keer wel slagen? In dit artikel lees je wat je wel en niet moet doen als het gaat om het autotheorie-examen.

Niet doen: eendaagse cursus

Tegenwoordig worden er veel eendaagse cursussen aangeboden, waar men je verzekert van het behalen van je theorie binnen een dag. Hierbij word je in de ochtend voorbereid, waarnaar je in de middag het examen moet gaan maken. Toch is het af te raden om deze cursussen te volgen, omdat het niet zo kan zijn dat jij al deze theorie onthoudt na slechts één dag leren. De scholen die deze cursusdagen organiseren maken jou een theorie ster door enkel wat tips en trucjes te leren, waardoor jij het goede antwoord invult tijdens het examen. Hierdoor onthoud je meer de trucjes, dan dat je daadwerkelijk iets onthoudt van de stof.

Wel doen: digitaal theorieboek

Waar gedrukte boeken snel verouderen zijn digitale theorieboeken altijd up-to-date, waardoor je ook verzekerd van bent dat je alle en de juiste theorie aan het leren bent. Het voordeel van het digitale theorieboek is dat het een stuk interactiever is dan een gedrukt en normaal boek. Zo kan soms en plaatje in het boek onduidelijk zijn. Het digitale boek zit vol met video’s en interactieve elementen waardoor jij een theorie ster wordt.

Wel doen: online theorie-examen

Als laatste is het belangrijk om genoeg te oefenen met theorie-examens en dit kun je doen door online examens te maken. Er zijn verschillende pakketten waarin jij precies dezelfde examenopbouw ervaart als bij de methodes van het CBR.

https://theorie-oefenexamen.nl/