Wistjij
Image default
Bedrijven

Wat is ripple?

Als je pas bent begonnen met beleggen, heb je er misschien al eens van gehoord: ripple. Ripple is een cryptovaluta, maar het is niet zomaar te vergelijken met bijvoorbeeld bitcoins. Het heeft ook eigenlijk een ander doel. Heb jij interesse in wat ripple is en wil je weten wat de verschillen zijn met bitcoins? Dan ben je na dit artikel te hebben gelezen alweer een stukje verder. Tip: lees ook over de ripple koers.

Ripple versus bitcoins

Ripple wordt eigenlijk gebruikt om producten en diensten te kopen. Het hoofddoel van ripple is dus om transacties op RippleNet te realiseren. Er zijn bedrijven die ripple als geldige valuta accepteren. Bedrijven zoals onder andere: cryptoshopper, Ledger, StakeBox en Blockchain Coffee. Het verschil met Bitcoin? Ripple is lang niet zo’n grote speler op de markt als Bitcoin.

Eigenlijk is ripple een token die uitwisseling van andere valuta’s mogelijk maakt. Het is dus ook niet direct bedoelt om als valuta te worden gebruikt. Ondanks dat er dus wel bedrijven zijn die het als geldige valuta accepteren.

Waarom is er ripple?

Jef McCaleb en Chris Larsen hebben Ripple opgericht. Het doel? Snel en goedkoop het bank- en betalingssysteem vervangen met een gedecentraliseerd platform. Met ripple is er een uitwisselingsrprotocol voor betalingen en vereffening dat werkt zoals het bestaande SWIFT systeem. Het SWIFT systeem is een elektronisch communicatienetwerk voor financiële instellingen. Dit systeem wordt bovendien wereldwijd gebruikt.

Ripple koers

Wil jij altijd op de hoogte blijven de ripple koers? Dan moet je natuurlijk alles bijhouden over de ripple en de ripple koers. Wellicht kan ripple in de toekomst wat meer als een soort bitcoin worden ingezet. Voorlopig lijkt er nog geen sprake van te zijn. Hoe dan ook is het slim om de koers goed in de gaten te houden. Dan kun je optimaal van de voordelen genieten.

https://cryptobenelux.com/ripple-koers/