Wistjij
Image default
Bedrijven

Waar moet je op letten als je zonnepanelen wilt kopen?

Dat zonnepanelen goed zijn voor het milieu en je portemonnee, dat wisten we al. Om deze redenen hebben inmiddels 1,5 miljoen Nederlandse huishoudens zonnepanelen op hun dak liggen. Hoewel het een flinke investering is om zonnepanelen op je dak te laten leggen, heb je deze investering er binnen 6 tot 7 jaar uit. Of je nu zonnepanelen in Venlo of in Roermond koopt, ze leveren allemaal stroom op. Omdat de panelen steeds meer in opkomst zijn, zijn er ook meer aanbieders en regelingen. Hierdoor kan het lastig lijken om de juiste keuzes te maken. In dit artikel geven we je een aantal tips, waarop je moet letten als je zonnepanelen wilt kopen.

Salderingsregeling

Met zonnepanelen bespaar je flink op je energiekosten en hiervoor krijg je ook een vergoeding. Wel zal vanaf 2023 de vergoeding pet kWh wat lager worden. Hierdoor kun je beter niet te lang wachten met het leggen van zonnepanelen. De salderingsregeling, zoals dit wordt genoemd, wordt vanaf 2023 afgebouwd tot 2030. Zonnepanelen uit Venlo, zullen alsnog waarschijnlijk dezelfde terugverdientijd hebben.

Prijs

Om je een weergave te geven van de kosten van zonnepanelen hebben we dit voor je opgesomd. Zo, kost een gemiddelde installatie met 12 zonnepanelen rond de €5000. Deze investering verdien je in 6 tot 7 jaar terug. Ook is de prijs afhankelijk van de grootte van de installatie. Wanneer je ervoor kiest om minder dan 6 panelen te laten installeren, dan ben je relatief duurder uit. De zonnepanelen installatie bestaat uit zonnepanelen, een omvormer en bij voorkeur uit een monitoringssysteem.

Soorten zonnepanelen

Ook in de markt van zonnepanelen zijn er verschillende soorten verkrijgbaar. Zonnepanelen uit Venlo zijn voornamelijk polykristallijne en monokristallijne zonnepanelen. De verschillen in kwaliteit tussen deze twee soorten zijn klein. Polykristallijne panelen zijn meestal blauw en zijn iets goedkoper dan de zwarte monokristallijne panelen. Deze hebben namelijk de hoogste vermogens, al bieden polykristallijne zonnepanelen bij gelijk vermogen en product- en vermogensgarantie, soms wat meer waar voor je geld.

https://de-duurzame-jongens.nl/zonnepanelen-venlo/