Wistjij
Auto’s en Motoren

Waar kan ik goedkoop een auto leasen?

Een auto leasen kan op twee manieren. Je kunt het regelen bij de dealer van je favoriete merk, maar het kan ook via een leasemaatschappij. Vooral die laatste laten zich heel gemakkelijk vergelijken via internet. Er zijn vergelijkingswebsites online waar je je voorkeuren qua merk en type kunt invoeren en dan krijg je een ruwe schatting van de leaseprijs. Het hangt dan nog wel van wat andere factoren af hoeveel je uiteindelijk gaat betalen voor je leaseauto. Het maandbedrag wordt pas berekend als alle factoren die een rol spelen zijn meegewogen. En soms valt er ook nog wat te onderhandelen.

Schadevrije jaren

Als je al een aantal jaren je rijbewijs hebt en je hebt geen door jouw schuld veroorzaakte schade gehad, dan is dat gunstig bij het aangaan van een leasecontract. Goedkoop auto leasen doe je vooral als je veel schadevrije jaren hebt want dat scheelt aanzienlijk in de leaseprijs. De leasemaatschappij gaat er dan namelijk van uit dat je voorzichtig rijdt en dat je ook in de periode dat je bij hen een auto leaset geen schade zal veroorzaken. Of dat zo is moet natuurlijk nog blijken, maar bij de aanvang van het contract kun je er zeker voordeel van hebben.

Het internet is de beste startplaats

Het internet is het beste beginpunt voor je zoektocht naar een geschikte leaseauto. Je kunt de websites van de leasemaatschappijen gemakkelijk vinden met de zoekmachine en daarnaast zijn er websites waar je ervaringen van andere klanten kunt lezen. Ook die kunnen belangrijk zijn om je keuze te bepalen. Als je voor je bedrijf meerdere auto’s wilt leasen is het vaak mogelijk om een gunstige deal te sluiten, je hebt dan immers een goede onderhandelingspositie.

Waar kan ik goedkoop een auto leasen?