Wistjij
Auto’s en Motoren

Makkelijk en betrouwbaar: een bedrijfsauto leasen

Ben je toe aan een nieuwe lease auto? Maar zie je op tegen de hoge kosten die de aanschaf van zo’n wagen met zich mee brengt? Misschien moet je dan eens overwegen om een bedrijfsauto te gaan leasen. Een bedrijfsauto leasen is namelijk heel makkelijk en snel te regelen, en kan je veel hoge en onverwachte kosten besparen. Zeker als je veel op de weg bent of als je voor je onderneming afhankelijk bent van een betrouwbare wagen, is het de moeite waard om je te verdiepen in de mogelijkheden om een auto te leasen. 

Waar kun je een bedrijfsauto leasen

Je kunt een bedrijfsauto leasen bij verschillende leasemaatschappijen. Het is aan te raden om je hier goed in te verdiepen, want elke maatschappij kent uiteraard zijn eigen voorwaarden. Als je de voorwaarden van een aantal verschillende leasemaatschappijen naast elkaar legt, kun je uitzoeken welke maatschappij het beste bij je past. Er kunnen bijvoorbeeld verschillen zijn in de mate waarin de kosten voor brandstof door de leasemaatschappij worden betaald. Maar ook kan het voorkomen dat een bepaald merk auto bij de ene leasemaatschappij voordeliger te leasen is dan bij een andere maatschappij. Als je een specifieke auto in gedachten hebt, kan het dus lonen om de lease prijs van verschillende maatschappijen te vergelijken.

Vaste kosten, geen verrassingen

Als je een bedrijfsauto leaset, dan kun je vooraf precies berekenen wat deze wagen je maandelijks gaat kosten. Je kunt online verschillende rekenhulpen vinden, maar je kunt ook de leasemaatschappij vragen om een berekening voor je te maken. Alle kosten die tijdens de lease periode voor de auto gemaakt worden, zoals onderhoudsbeurten of kosten voor een reparatie, worden betaald door de leasemaatschappij. Je komt dus nooit voor verrassingen te staan en betaalt alleen de vaste kosten die je vooraf hebt berekend.

Makkelijk en betrouwbaar: een bedrijfsauto leasen