Wistjij
Auto’s en Motoren

Bedrijfsauto leasen, waarom niet?

Als ondernemer op zoek naar een nieuwe bedrijfsauto heb je de keuze tussen leasen en kopen. Beide hebben hun eigen voor- en nadelen. Als je weet welke argumenten voor jou van belang zijn, kun je afwegen of je het beste af bent met een gekochte of geleaste auto. In dit artikel vind je de voordelen van leasen. Elders op deze site kun je de voordelen van kopen vinden. 

Voordelen bij het aangaan van een leasecontract

Een leasecontract loopt één tot vijf jaar. Daarna kun je een nieuw contract afsluiten, voor een nieuwe auto. Wil je dus graag steeds een nieuw model als visitekaartje voor je onderneming, dan is een bedrijfsauto leasen echt wat voor jou. Nieuwere auto’s zijn meestal ook energiezuiniger en produceren minder uitstoot dan oudere. Daarnaast heb je steeds de nieuwste veiligheidsmaatregelen. Alles zonder ineens een groot bedrag kwijt te zijn. En mocht je juist willen bezuinigen door een occasion te nemen, dan zijn er genoeg leasemaatschappijen die betrouwbare gebruikte auto’s aanbieden. Geen gedoe met de tweedehandsmarkt dus. 

Wanneer je de auto eenmaal hebt

Loopt je leasecontract, dan ervaar je het grootste voordeel van je bedrijfsauto leasen: je maandelijkse lasten staan vast en je hebt geen onverwachte uitgaven. Reparatiekosten en onderhoud worden door de leasemaatschappij betaald. Bij de meeste contracten is ook pechhulp inbegrepen. Dat spaart je niet alleen geld, maar ook tijd en zorgen: is er iets met je auto aan de hand, dan hoef je alleen de leasemaatschappij te bellen en alles wordt geregeld, afhankelijk van je contract tot aan vervangend vervoer toe. Lease kan ook goedkoper uitpakken dan koop, afhankelijk van welke auto je wilt en de looptijd van het contract. Vooral kleinere auto’s kunnen goedkoper zijn bij lease. Last but not least: je blijft nooit zitten met een gebruikte auto die je moet zien kwijt te raken

Bedrijfsauto leasen, waarom niet?