Wistjij
Image default
Aanbiedingen

vilt voor onder stoelen een slimme keuze

Er zijn verschillende soorten vilt te koop, de keuze die je maakt is afhankelijk van zowel de ondervloer, het frametype van de stoel en je budget. Je hebt er misschien nog nooit over nagedacht dat er ontzettend veel viltjes te koop zijn in verschillende vormen, maten en kleuren. Lees deze blog voor meer informatie over viltjes voor onder je stoelen.

 

 

 

Vloer en stoeltype van belang voor vilt onder stoelen

Vloeren zijn er in overvloed, van vinyl tot parket. Om het een stuk gemakkelijker te maken zijn deze vloeren in 4 categorieën op verdeeld: ruwe vloeren, houten vloeren, gladde vloeren en tapijtvloeren. Je bepaalt welk soort vloer je in je woonkamer hebt liggen om een juiste keuze vilt te maken. Maar niet alleen de vloer is belangrijk in de keuze van vilt voor onder stoelen. Ook de stoelen zelf moeten onder de loep genomen worden, let hierbij op het materiaal en de vorm van de stoel. Net zoals de vloeren zijn ook de stoelen in categorieën geplaatst: stalen poot, ronde poot, houten poot, en sleden / buisrekken. Er wordt zoals je leest een scheiding gemaakt tussen ronde of vierkanten poten, het vilt moet namelijk precies onder de stoel passen en niet meer zichtbaar zijn. Vilt onder stoelen dient enkel voor bescherming van de vloer.

 

Krassen voorkomen met een klein budget

Heb je niet veel te besteden en wil je toch dat je vloer beschermd is tegen krassen? Dan is het zelfklevende vilt misschien iets voor jou. Dit wordt verkocht in vellen van minimaal 20 viltjes en zijn gemakkelijk te bevestigen. Voor elk budget is er een oplossing voor het voorkomen van krassen op je vloer.

https://stoeldopshop.nl/vilt-onder-stoel/