Wistjij
Image default
Bedrijven

LDH weet alles over led en deelt die kennis met u!

Aan het Weidehek 64D in Breda zit Led Design Holland: dé led-specialist van Nederland. LDH kan u alles uitleggen over werkplaatsverlichting. Een van de mannen kan op korte termijn bij u langskomen, de werkplaats inspecteren en direct adviseren. In zo’n advies  worden allerlei zaken meegenomen. De lichtkleur bijvoorbeeld is van essentieel belang. Dat geldt ook voor CRI: Color Rendering Index, oftewel kleurweergave index. De schaal die hierbij gehanteerd wordt gaat van 0 tot 100. Het licht van de ledlamp wordt hierbij afgezet tegen daglicht. 100 betekent overeenkomstig daglicht, bij een getal van 0 is nauwelijks kleur waarneembaar. Moderne ledlampen hebben een CRI-waarde van tussen de 80 en 100. Tot 89 wordt gesproken over hoge kleurweergave. 90 of meer wordt getypeerd als natuurgetrouw en excellente kleurweergave.

De Unified Glare Rating (UGR) is ook cruciaal. UGR-getallen geven aan in welke mate er sprake is van lichthinder. Vuistregel is: hoe lager de UGR hoe kleiner de ervaring van lichthinder. Hebben we het over LED verlichting bedrijfspand dan mogen verblinding door licht en lichtschittering natuurlijk niet voorkomen. Er moet te allen tijde veilig en secuur gewerkt kunnen worden. Om dit te garanderen heeft de EU aanbevelingen gedaan voor binnenverlichting in de NEN-EN 12464-1. Het gaat dan om minimale eisen voor verlichting op werkplekken.

Het advies van LDH kan worden uitgewerkt in een lichtplan dat speciaal is opgesteld voor uw bedrijfspand of werkplaats. De soorten lampen en hun eigenschappen, het aantal lampen dat nodig is en de plek waar ze het beste kunnen hangen: het wordt allemaal gedetailleerd vastgelegd. Een definitieve prijsopgaaf is ook onderdeel van het plan, zodat u ook financieel gezien weet waar u aan toe bent.

Het adres gaven we u al, hierbij ook het telefoonnummer en het emailadres van Led Design Holland: 076 – 888 3300, info@leddesignholland.nl. De telefoon wordt tijdens kantoortijden opgenomen. Het beantwoorden van mails doet het LDH-team zo snel mogelijk; in de meeste gevallen dezelfde dag.

https://www.leddesignholland.nl/