Wistjij
Gezondheid

Vergoeding alternatieve geneeswijzen

Als u kiest voor een behandeling die niet wordt gerekend tot de reguliere medische zorg, dan wordt die ook wel alternatieve geneeswijze genoemd. U kunt hierbij denken aan chiropractie en neurofeedback. Alternatieve geneesmiddelen en geneeswijzen worden niet vergoed als u alleen een basis zorgverzekering heeft afgesloten. Bij Salland Zorgverzekeringen kunt u echter kiezen uit twee aanvullende verzekeringen die alternatieve geneeswijzen wel voor een groot deel vergoeden.

 

Wat wordt vergoed?

Als u op zoek gaat naar een alternatieve zorgaanbieder, let er dan op dat deze voldoet aan de voorwaarden die hiervoor opgesteld zijn. Deze voorwaarden kunt u vinden op de website van Salland Zorgverzekeringen via de pagina ‘Alternatieve geneeswijzen’. Ook vindt u daar de vergoedingen van de zorgverzekering voor alternatieve geneeswijzen.

Tandartskosten vergoeding

Voor personen onder de 18 jaar worden tandartskosten vergoed vanuit de basisverzekering. Als u 18 jaar of ouder bent, dan is dit niet meer het geval. Wilt u eventuele tandartskosten deels vergoed krijgen, dan kunt u hiervoor een aanvullende tandartsverzekering afsluiten. Bij Salland Zorgverzekeringen kunt u een keuze maken uit drie tandartsverzekeringen.

Afsluiten tandartsverzekering

Er zitten vele voordelen aan het afsluiten van een tandartsverzekering bij Salland Zorgverzekeringen. Vrijwel iedere behandeling wordt deels vergoed, plus eventuele techniekkosten. De wettelijke eigen bijdrage voor uw kunstgebit wordt vergoed, net als de kosten voor de orthodontist voor personen tot 18 jaar. Daarbij kunt u rekenen op vergoeding van spoedeisende mondzorg als u in het buitenland bent.

U kunt eenvoudig zelf online uw tandartsverzekering afsluiten bij Salland Zorgverzekeringen. Ook heeft u de optie om een hogere tandartsverzekering af te sluiten als u meer tandartskosten verwacht. Kijk wel even op de website voor de specifieke voorwaarden. Heeft u vragen over een Salland  zorgverzekering? Twijfel dan niet om contact op te nemen. Wij helpen u graag verder.

Vergoeding alternatieve geneeswijzen