Wistjij
Image default
Gezondheid

Veelgestelde vragen over hoelahoepen

Hoelahoepen is iets wat nog niet heel bekend is. Daarom is het logisch dat veel mensen er nog vragen over hebben. In dit artikel lees je de antwoorden op de meest gestelde vragen die met hoelahoepen te maken hebben. Van of het goed is voor je lichaam tot wanneer je niet moet hoelahoepen, je leest het hier allemaal! Lees zeker even verder als je meer te weten wilt komen over dit onderwerp. 

Hoe intensief is het om te hoelahoepen? 

Je weet misschien niet hoe intensief het precies is om te hoepelen. Dit verschilt natuurlijk per hoepelen. Hoe zwaarder en hoe groter de hoepel, des te zwaarder het is om ermee te hoepelen en dit lang vol te houden. Wil je wat extra uitdaging? Dat kan! Via Hoelahoepfitness zijn er hoelahoeps met gewicht verkrijgbaar. Ideaal voor een goede work-out dus. 

Hoe voorkom je blauwe plekken door het hoelahoepen?

Krijg jij altijd snel blauwe plekken? Dan kan het zijn dat je bang bent om blauwe plekken te krijgen door het hoepelen. Er bestaan speciale hoepelbanden die blauwe plekken tegengaan. Deze elastische riem geeft de heupen en taille bescherming tegen blauwe plekken en bloeduitstortingen en zorgt ervoor dat je lichaam sneller aan de hoepel went. Super fijn dus als je vaak last hebt van blauwe plekken en dit jou tegenhoudt om te gaan hoelahoepen.

Is het veilig om te hoelahoepen? 

Wanneer je het een pijnlijk en geen fijn gevoel vind om te hoepelen, kan je jezelf afvragen of het wel zo gezond is voor je lichaam. Je organen zitten namelijk dichtbij de plekken waar de hoepel langskomt. Je hoeft je hier daarentegen geen zorgen over te maken. De nieren zitten echter diep in de buik en worden beschermd door de wervelkolom, ribbenkast en de (buikspieren. De kans op nierschade of schade aan andere organen door hoepelen is vrijwel nihil.