Wistjij
Image default
Zakelijk

Werken in de beveiligingssector

Een goede beveiliging van bedrijven, winkels en evenementen is belangrijk. Veiligheidsproblemen, criminaliteit en datalekken liggen overal op de loer en kunnen door ervaren beveiligingsmedewerkers voorkomen of aangepakt worden. Veel verschillende organisaties en ondernemingen hebben beveiliging nodig, van havens tot zorginstellingen, dus een beveiliger krijgt bij diverse bedrijven een inkijkje. Lijkt het je leuk om in de beveiliging te werken? Lees dan meer over de voor- en nadelen van een baan in deze sector.

Controlerende werkzaamheden

Het werk als beveiliger is fulltime te verrichten, maar er zijn ook veel parttime banen in de beveiliging. Je houdt toezicht op de veiligheid en speelt in op ongewenst gedrag van bezoekers of klanten. Vaak verricht je ook controlerende taken op het gebied van toegang en veiligheid. Soms zal het nodig zijn om mensen te fouilleren en bij gevaar hulpdiensten te waarschuwen. Voor beveiligingswerk heb je minimaal een mbo 2-opleiding voor beveiliger nodig. Je gaat al snel stage lopen tijdens je opleiding, waardoor je al na korte tijd een echte werkomgeving leert kennen.

Leuke en minder leuke kanten van beveiligingswerk

Het leuke aan werken in de beveiligingsbranche is dat je veel contact met mensen hebt. Je verdient goed en kan bovendien rekenen op onregelmatigheidstoeslagen. Vaak kan je je via opleidingen snel ontwikkelen en hogere functies gaan bekleden, zoals teamleider of veiligheidsadviseur. Voor een baan als beveiliger moet je uiteraard stevig in je schoenen staan en niet bang zijn aangelegd. Het werk kan namelijk wel gevaarlijk zijn. Het is bovendien handig als je bereid bent om regelmatig buiten kantoortijden te werken.

Doorgroeien bij een ervaren bedrijf

Een van de websites waar je meer te weten kan komen over werk op het gebied van beveiligings- en veiligheidsoplossingen, is Seris.nl. Dit familiebedrijf staat erom bekend dat het investeert in zijn personeel, dat veel kennis en vaardigheden opdoet via trainingen. Het personeel is belangrijk, want Seris realiseert zich dat het de mensen zijn die het bedrijf een gezicht geven en de basis zijn voor succes. Bij deze onderneming heb je dus veel kansen om door te groeien. Ga je werken bij Seris? Dan ben je er zeker van dat geen dag hetzelfde is en je van alles meemaakt!