Wistjij
Image default
Aanbiedingen

Stijgende populariteit van hobby; puzzelen

Iedereen heeft het wel langs zien komen; sinds de eerste lockdown is de populariteit van het puzzelen door het dak gegaan. Iets wat eerst nog werd gezien als een hobby voor ouderen, houdt nu ons allemaal wel eens bezig. Want wat is er ook leuker dan ontspannen door het leggen van een puzzel?

Kies uit de verschillende categorieën

Je hebt puzzels natuurlijk in talloze vormen en maten, maar ook in verschillende categorieën. Een puzzel is een mooie manier om tijd door te brengen met je familie, of je kunt natuurlijk ook zelf de handen uit de mouwen steken. Deze puzzels hebben vaak afbeeldingen van gezellige taferelen of winterse uitzichten. Maar als je wat originelers wilt, kun je ook wasgij kerstpuzzels bestellen. Op deze puzzels vinden veel verschillende grappige scènes plaats, waardoor je nooit raakt uitgekeken. De draak wordt hier vaak gestoken met het typische kerstplaatje, wat erg grappige platen kan opleveren.

Kies uit het aantal stukjes

Iedereen heeft vast wel eens een puzzel van 100 stukjes gemaakt. Dit is hartstikke leuk, maar als je wat meer uitdaging zoekt kun je ook kiezen voor een puzzel van meer dan duizend stukjes. Zo kun je er lekker voor gaan zitten, of elke dag een deel maken. In de categorie puzzel 1500 stukjes, kun je uit talloze afbeeldingen kiezen. Van landschappen en skylines van steden, tot aan de Nachtwacht en Pokémon. Hoe lang je erover doet, kan natuurlijk erg verschillen. Speel je met je familie of alleen, uit hoeveel stukjes bestaat je puzzel en ben je een fanatieke of ervaren puzzelaar? Hoe lang het misschien ook gaat duren, is het daarom handig om een oppervlak te kiezen waar de puzzel niet in de weg ligt. Zo kun je op je gemak de volgende dag weer verder gaan. Ook zijn er matten op de markt, waarmee je je puzzel kan oprollen en opbergen.

Bekende puzzels die iedereen moet hebben

Weinig mensen zullen er nog nooit van hebben gehoord; de puzzels van striptekenaar Jan van Haasteren. Deze puzzels werden ook tijdens de lockdowns een echte hype en bijna iedereen heeft er minimaal een in bezit. Dit is natuurlijk niet voor niks, want deze puzzels zullen volgens menig mens als heel leuk worden bestempeld. De afbeeldingen zijn stripachtig getekend en er is altijd veel te zien. Een puzzel Jan van Haasteren 1000 stukjes zijn het meest geliefd, van een bomvol bad tot aan een cruiseschip. Op elke plaat van deze tekenaar staan talloze mensen en is daardoor uitdagend.

Bijzondere puzzels voor doorzetters

Misschien ben je zo’n ervaren puzzelaar en vind je puzzels van 1000 stukjes al te makkelijk. Dan kun je kiezen voor een puzzel 1000 stukjes ravensburger, uit de serie ‘impossible’. Deze puzzels hebben afbeeldingen die het erg moeilijk maken om de puzzel op te lossen. Denk bijvoorbeeld aan 1001 dalmatiers, waarbij je door alle honden en stippen het overzicht kan verliezen. Of een afbeelding van talloze knopen van verschillende kleuren. Deze puzzels zijn alleen voor echte doorzetters en zorgen ervoor dat je jezelf weer eens flink kan uitdagen.