Wistjij
Woning en Tuin

Oprit aanleggen tips

Omdat mensen veel op zoek zijn naar informatie, advies en tips over het aanleggen van een oprit wordt er veel gezocht naar oprit aanleggen tips. De keuze om een oprit wel of niet aan te leggen is niet zomaar even gemaakt. Daar wordt eerst goed over nagedacht. Bij het aanleggen van een oprit komt u namelijk voor veel vraagstukken te staan. Het zijn factoren die uiteindelijk allemaal een rol in het keuzeproces gaan spelen. Maak het voor uzelf wat inzichtelijker en vraag uzelf de volgende zaken af:

  • Hoeveel auto’s moeten er op de oprit geparkeerd kunnen worden?
  • Wat wordt het totale oppervlakte van de oprit?
  • Wil ik veel loopcomfort of kan ik genoegen nemen met minder loopcomfort?
  • Wat is mijn totale budget voor de oprit?
  • Wil ik een onderhoudsvrije oprit of mag de oprit wat onderhoud vragen?
  • Wil ik een overdekte oprit of vind ik een overkapping niet nodig?
  • Wil ik mijn oprit (extra) laten verlichten of wil ik een oprit zonder verlichting?

Nadat u de bovenstaande vraagstukken beantwoord heeft heeft u eigenlijk al een keuze in de richting van het materiaal gekozen. Een simpel voorbeeld. Wanneer u gekozen heeft voor een oprit met een hoog loopcomfort dan is het niet aan te raden om voor grind te kiezen. In dat geval zal een oprit van beton of van asfalt beter tot zijn recht komen. Of een oprit van beton of asfalt tot de mogelijkheden behoort hangt weer af van uw budget. Beton en asfalt zijn namelijk vrij duur waardoor een oprit van grind eigenlijk een betere optie zou zijn. In het bovenstaande voorbeeld ziet u al hoe de factoren elkaar kunnen beïnvloeden. Bij het aanleggen van een oprit is het dan ook aan te raden om een specialist zoals een hovenier of tuinarchitect bij het proces te betrekken.

Bespreek uw wensen met betrekking tot de oprit met een tuinarchitect of hovenier

In het geval van een oprit aanleggen kunnen wij het sterk aanraden om met een tuinarchitect of een hovenier om de tafel te gaan en bespreek de bovenstaande vraagstukken nog een keer. Wellicht heeft het hoveniersbedrijf of de tuinarchitect verrassende suggesties voor het aanleggen van uw nieuwe oprit. Daarnaast is het aan te raden om de tuinarchitect of de hovenier een ontwerp voor uw oprit te laten maken. U kunt dan goed zien of de oprit wel of niet bij uw huis aansluit en waar nodig kunt u het ontwerp laten aanpassen voordat het aanleggen van de oprit van start gaat.

Oprit aanleggen tips