Wistjij
Image default
Winkelen

Online Shoppen

Online shoppen is booming en wij Nederlanders maken daar gretig gebruik van. Met veelal een levering binnen 24 uur is online shoppen natuurlijk fijn als je geen tijd hebt om te gaan winkelen of als je gewoon lekker thuis wilt blijven. Boodschappen, sportartikelen, gereedschap, tuinartikelen, sextoys, computers, telefoons en kantoorbenodigdheden zijn populaire producten die vanuit huis besteld worden. Wil je online een grote aankoop doen? Dan kan het goed zijn voor je portemonnee als je aanbieders met elkaar vergelijkt. Dit kan een hoop geld schelen of wellicht is de service van de één beter dan de andere door een langere garantie of heb je een snellere levering. Vergeet dus vooral niet je gewenste artikel te vergelijken. Hiervoor zijn er meerdere betrouwbare online vergelijkingswebsites die je kan raadplegen.

Online shoppen: Vergelijken, scheelt geld

De prijsverschillen tussen verschillende aanbieders kunnen vaak groot zijn. Zo kan één partij met de leverancier goedkoper het artikel aanleveren dan de buurman met hetzelfde artikel. Via Google vinden de meeste online zoekopdrachten plaats. Men kijkt dan vaak naar de bovenste resultaten of de advertenties en koopt vervolgens het product. Zonder te weten dat een andere aanbieder, die niet direct bovenaan staat, wellicht hetzelfde artikel goedkoper heeft. Door een vergelijkingswebsites te gebruiken weet je dat je de juiste prijs betaald. Deze vergelijkingswebsites zijn vooral groot geworden door energie aanbieders, telefoon aanbieders en verzekeringen met elkaar te vergelijken. Gelukkig heeft dit ook zijn weg gevonden naar andere producten. 

Pas op voor frauduleuze webshops

Zeker voor duurdere artikelen is het van groot belang dat het artikel goed is en de aanbieder te vertrouwen is. Er verschijnen nogal eens frauduleuze webshops (zie informatie Kassa) online die puur en alleen uit zijn om producten te verkopen die vervolgens niet geleverd worden of direct uit China komen. Artikelen uit China worden doorgaans via dropshipping verkocht. Dit houdt in dat als u iets besteld uw bestelling direct doorgestuurd wordt aan een producent in China. Deze producent verstuurd vervolgens direct de bestelling naar de koper. Dit betekent dat u vaak tot wel 2 a 3 maanden moet wachten op het product. Als deze vervolgens niet goed blijkt kan je al snel problemen hebben om je geld terug te krijgen of een nieuw product te ontvangen. Via het lezen van reviews over de aanbieder zie je al snel of de verkoper te vertrouwen is en de geleverde service goed is. Let hierbij wel op dat je niet alleen uitgaat van de reviews op de website, maar ook die van Google en bijvoorbeeld Trustpilot en Kiyoh.