Wistjij
Bedrijven

Nederlandse export en pakketjes

Nederland is een export land, dit is in de vorm van goederen maar ook diensten. Nederland zijn grootste en belangrijkste handelspartner is Duitsland. Transport Duitsland naar Nederland en andersom is een grote markt, maar ook de transport Polen naar Nederland is de laatste tijd erg belangrijk geworden. Polen ligt direct naast Duitsland en is daarom niet lastig te bereiken.  Nederland is na Duitsland het grootste export land van Europa. Daarnaast exporteert Nederland als tweede van de hele wereld het meeste agrarische en tuinbouw producten, daarvan is ook Duitsland weer de belangrijkste handelspartner met afgerond twintig miljard euro.

 

Naast dat we veel naar het buitenland exporteren kunnen we in het binnenland er ook wel wat van. Sinds de enorme opkomst van webwinkels zijn de pakket verzending net zo hard mee gestegen. De Nederlander heeft graag zijn pakketje bij zich thuis geleverd. Ook kan het net zo makkelijk naar het kantoor gestuurd worden. Hiermee wordt bestellen uit webwinkels wel heel erg makkelijk gemaakt voor de consument. De reden dat je het naar het kantoor zou willen verzenden is, omdat je dan niet het risico loopt de levering van het pakketje mis te lopen. Je bent tenslotte heel de dag op het kantoor en zo hoef je de bezorging niet uit te stellen, omdat je simpelweg niet thuis aanwezig kunt zijn.

 

Door die enorme toenamen van verzonden pakketjes door het gebruik van webwinkels zijn er ook veel nieuwe aanbieders van pakket verzending op de markt gekomen. Zo heeft de consument veel keuze uit verschillende aanbieders en ben je minder afhankelijk van de tarieven van de meest bekende aanbieder.

 

Wat helaas nog vaak voorkomt tijdens het verzenden van je pakketje is dat deze onderweg beschadigt raakt. Dit kan voorkomen worden door bubbeltjesplastic toe te voegen in de verpakking of schuimbuffers. Zonder deze maatregelen loopt u meer risico op beschadiging en zal de transporteur de schade niet vergoeden als u deze maatregelen niet genomen heeft.

Nederlandse export en pakketjes