Wistjij
Image default
Bedrijven

Natuur en Milieu

Het milieu, ontzettend dierbaar voor de hele wereld. Het zorgt ervoor dat wij gezond kunnen leven, maar helaas heeft de natuur en het milieu het moeilijk. Is er namelijk enorm veel MKB afval in Nederland. Ook hebben we te maken met CO2-uitstoot, dit bij elkaar zorgt ervoor dat het milieu steeds meer beschadigd raakt. Gelukkig zijn er wel verschillende bedrijven die zich hiervoor in zetten, een voorbeeld hiervan is MKB afval. Dit is een bedrijf die containers verhuurt aan MKB afval -bedrijven in Nederland.

 

CO2-uitstoot

CO2 is een broeikasgas, namelijk koolstofdioxide. CO2-uitstoot is het vrijkomen van dit gas in de atmosfeer. Onze atmosfeer bevat van nature al CO2, wat ervoor zorgt dat warmte wordt geabsorbeerd. Je kan het eigenlijk zo zien; CO2 is een soort isolatieplaat om de atmosfeer heen die de warmte binnenhoudt, net als isolatieplaten in huis. In Nederland bedraagt de CO2-uitstoot zo’n 167,3 miljard kg per jaar, dit is ontzettend veel. Alle voertuigen zorgen ervoor dat er CO2 uitstoot is, denk hierbij aan de trein, bus en de auto. De grootste milieuvervuilers zijn de auto en het vliegtuig. Omdat wij gebruik maken hiervan, komen er ontzettend veel gassen vrij in de atmosfeer, die er uiteindelijk ervoor zorgen dat de wereld te warm wordt.

 

Innovaties

Nu zijn er gelukkig veel innovatie sop het gebied van het verminderen van de CO2 uitstoot. De innovaties die nu plaatsvinden gaan ervoor zorgen dat er in 2030 al 50% CO2 uitstoot verminderd is. In 2050 wil Nederland met 95% zijn gedaald. Een voorbeeld van zo’n innovatie is het verminderen van energiebedrijven.  Deze energiebedrijven zorgen namelijk samen voor 30 procent van de uitstoot. Er wordt in Nederland nu veel gebruik gemaakt van zonnepanelen en windmolen, dit wordt groene energie genoemd. Dit zal ervoor gaan zorgen dat er in de toekomst veel minder co2 uitstoot is en hierdoor minder milieuvervuiling is.

https://rolcontainernederland.nl/mkb-afval/

Gerelateerde artikelen

Populaire meubels

Led Online verkoopt uitstekende ledlampen én geeft persoonlijk advies

De lastechniek laten uitvoeren door een expert