Wistjij
Image default
Gezondheid

Hoe werkt relatiebemiddeling?

Niet getreurd, op ieder potje past een dekseltje. Hoe vaak heb je als single deze uitspraak al niet gehoord? Toch is het niet makkelijk om een partner te vinden waar je een leuke relatie en een mooie toekomst kan mee opbouwen. Een druk leven, veel verplichtingen en weinig vrije tijd zorgen er al snel voor dat er de kansen om iemand te ontmoeten vrij beperkt zijn, terwijl je misschien wel echt nood hebt aan die ene speciale persoon in je leven. Iemand waar je lief en leed kan mee delen en waarmee je mooie momenten kan beleven, het is en blijft een warme en liefdevolle gedachte.

Lukt het jou niet om zelf die ware tegen te komen, dan kan relatiebemiddeling voor jou de uitkomst bieden.

Waarom zou je beroep doen op relatiebemiddeling?

Iemand vinden die bij je past

Bij relatiebemiddeling wordt gezocht naar die ene match die aansluit bij wat jij belangrijk vindt zowel in de persoon zelf als in een relatie. Om dit te bereiken wordt van iedereen die zich aansluit een uitgebreide intake afgenomen en worden alle gegevens uit die intake zorgvuldig geanalyseerd. Het moet gezegd worden die een 100% match heel uitzonderlijk te vinden is, maar relatiebemiddeling zal ervoor zorgen om zo dicht mogelijk in de buurt te komen daarvan.

Niet dat eindeloze daten zonder resultaat

Daten kan leuk zijn, maar als het keer op keer op een teleurstelling uitloopt, is dat leuke er al snel vanaf. Vaak hoor je dan ook dat mensen na enkele van die teleurstellingen de hoop opgeven en het daten maar laten voor wat het is. Omdat relatiebemiddeling al voor de eerste kennismaking nagaat welke gemeenschappelijke interesses, kenmerken en wensen er zijn, verhoogt de kans op een leuke date die kan uitgroeien tot een liefdevolle en tedere relatie aanzienlijk.

Een relatie met toekomst

Bij een nieuwe relatie ga je er vrijwel automatisch van uit dat de toekomst verzekerd is en jullie samen oud worden. Maar wat als na een tijdje blijkt dat jullie toch wel heel erg van elkaar verschillen en dat de dromen die jullie najagen niet dezelfde zijn? In veel gevallen komt het dan op termijn tot een breuk en ben je een nieuwe teleurstelling rijker. Relatiebemiddeling houdt bij het matchen ook rekening met hoe jullie beiden in het leven staan en wat voor jullie belangrijk is naar de toekomst toe. Door enkel mensen aan elkaar te matchen die op die vlakken in dezelfde richting denken, kan je al die valkuilen vermijden.

Hoe werkt relatiebemiddeling?

Iedereen die aanklopt bij een relatiebureau wordt uitgebreid gescreend op tal van vlakken. De persoonlijkheid, de toekomstvisie, de manier waarop iemand in het leven staat enzoverder worden in kaart gebracht en dienen als referentie voor het voorstellen van mogelijke partners. Enkel als er voldoende overeenkomsten zijn, wordt de kans geboden om elkaar te ontmoeten. Jouw gegevens worden ook enkel aan iemand bezorgd als jij daarmee akkoord gaat. Blijkt jouw match toch niet zo passend te zijn, dan wordt verder gezocht tot die ene ware voor jou gevonden werd.

Wat is het slagingspercentage van relatiebemiddeling?

Niemand heeft een glazen bol, ook de mensen die een relatiebemiddeling doen niet. Garantie op een duurzame relatie heb je nooit, maar je sluit door relatiebemiddeling al heel wat valkuilen uit, wat de slaagkans enorm vergroot op een mooie, warme, tedere en liefdevolle toekomst.