Wistjij
Image default
Gezondheid

Mythes rond Fysiotherapie

Fysiotherapie is inderdaad de veiligste en meest effectieve alternatieve behandelingsmethoden die vandaag beschikbaar zijn; vooral voor personen die regelmatige fysieke activiteit vereisen, maar niet in staat zijn om te presteren als gevolg van organische, spier- of neurologische laesie. Er zijn echter mensen die twijfels en zorgen hebben over de veiligheid en werkzaamheid van fysiotherapie voor de behandeling van pijn, mobiliteitsproblemen, herstel en revalidatie na operaties.

Je hebt misschien veel gehoord of geruchten, mythen en misvattingen over fysiotherapie en fysiotherapeuten. Het wordt aanbevolen om uw vragen te wissen om te profiteren van een van de meest erkende en oude vormen van alternatieve therapie.

Een veel voorkomende mythe over PT / therapeuten is dat chiropractoren en fysiotherapeuten niet kunnen samenwerken. Het feit is dat chiropractortherapie en fysiotherapie elk helpen positieve effecten van de ander te bereiken door de weefsels te stabiliseren en een gezonde bloedsomloop te herstellen. Het wordt echter in sommige situaties aanbevolen om de twee therapieën niet tegelijkertijd te gebruiken. Uw zorgverlener of therapeuten zijn de beste mensen om uit te leggen waarom u chiropractie en PT niet tegelijkertijd kunt gebruiken. Maar anders vullen beide vormen van alternatieve geneeskunde in de meeste gevallen de positieve effecten aan.

Algemeen wordt aangenomen dat PT-sessies vrij duur zijn, wat deels waar is. Bovendien moet je misschien een flink aantal sessies volgen om verlichting te krijgen. Het is echter belangrijk om te weten dat de meeste verzekeringsmaatschappijen fysiotherapiekosten dekken en voordat u de optie van fysiotherapie uitschakelt, is het beter om uw verzekeringsvertegenwoordiger te raadplegen. In het ergste geval, als uw verzekering uw sessiekosten niet dekt, hebt u nog een paar opties. U kunt met uw therapeut spreken om de kosten van de therapie in maandelijkse termijnen te breken, zodat u gemakkelijker kunt betalen. U kunt altijd met uw therapeut praten over korting of concessie in plaats van uw financiële tegenspoed. Het zal u verbazen dat fysiotherapeuten hun best doen om patiënten in nood te helpen.

Er is een misvatting dat fysiotherapieoefeningen zich richten op belangrijke spiergroepen zoals het kniegewricht of het nekgebied. In werkelijkheid helpt fysiotherapie bij het versterken en stabiliseren van alle vitale structuren van uw axiale en para-axiale skelet. Deze oefeningen en manipulatie ondersteunen niet alleen uw spieren, maar ze verwijderen ook stress en spanning uit kleine spiervezels, pezen en ligamenten. Over het algemeen is het doel van uw therapeut om uw spieren en botten sterker te maken om betere ondersteuning te bieden aan hard bindweefsel en zacht ondersteunend stroma.

Een andere misvatting is dat de fysiotherapeut alles in één tot twee sessies kan oplossen. Hoewel, fysiotherapie de meest effectieve en krachtige vorm van alternatieve therapie is die kan helpen bij het stabiliseren van ernstige en chronische verwondingen met een niet-chirurgische en een niet-farmacologische aanpak; het duurt echter even voordat therapie tot vruchtbare resultaten leidt.

Fysiotherapeuten zijn getraind in het begrijpen van pathofysiologie van gewrichten, weefsels en spieren; soms is de schade echter zo ernstig dat uw fysiotherapeut mogelijk meer sessies nodig heeft om remissie te produceren. Bovendien is het doel van therapie het bevorderen van het natuurlijke genezingsproces door de spieren en weefsels een ideale omgeving te bieden. Dit proces kan enige tijd duren, maar de effecten zijn langdurig en permanent.

Het komt echter vaak voor dat fysiotherapie alle aandoeningen van het bewegingsapparaat kan genezen. Nogmaals, het is niet nodig omdat in een aantal situaties de oorzaak van chronische rugpijn of pijnlijke weefsels geen letsel is. Soms kan uw fysiotherapeut u alleen begeleiden om uw houding te verbeteren of uw rug te stabiliseren terwijl u zit of loopt. Het betekent niet dat de kennis van uw therapeut schaars is of dat u een andere arts nodig heeft.

De oorzaak van pijn of ongemak is niet altijd een organisch probleem. Soms vormen een onjuiste houding of slechte fysieke stabiliteit stress en spanning op ondersteunende ligamenten of zachte weefsels die kunnen leiden tot een beperkt bewegingsbereik en pijnlijk ongemak. Dit kan worden beheerd door houdingsbeheer en eenvoudige houdingsstabiliserende oefeningen. Het komt erop neer dat je niet teleurgesteld wordt als je therapeut geen speciale fysiotherapie-technieken op je gebruikt.

Als je nog steeds misvattingen, vragen of bedenkingen hebt bij fysiotherapie vleuten, maak dan een afspraak en praat met een therapeut om meer te weten te komen over holistische genezing.

https://www.therapiecentrumvleuten.nl/