Wistjij
Image default
Aanbiedingen

Meer privacy in je woning creëren? Zo doe je dat!

Privacy is iets wat wij als mensen over het algemeen zeer weten te waarderen. Vooral wanneer het aankomt op ons huis. Ons huis is namelijk de plek waar wij ons terug kunnen trekken en waar wij ons veilig en op ons gemak horen te voelen. Wil jij ook graag wat meer privacy in je woning creëren? Lees dan even onderstaande blog want hierin zullen we drie handige tips bespreken. Lees snel verder zodat ook jij van meer privacy thuis kunt genieten!

Raambekleding waardoor jij wél naar buiten kunt kijken, maar zij niet naar binnen

Niets is vervelender en doet meer afbreuk aan je privacy dan voorbijgangers die ongegeneerd bij je naar binnen lopen te turen. Geef pottenkijkers geen kans door raambekleding op te hangen waardoor jij wél naar buiten kunt kijken, maar zij niet naar binnen. We hebben het over inbetween gordijnen. Dit zijn gordijnen die wat betreft de dikte tussen overgordijnen en vitrages in zitten. Het grootste voordeel van inbetween gordijnen is dat ze het licht nog wel doorlaten, maar jij geen last hebt van inkijk in je woning. Wordt het buiten donker en ben je van plan om de lampen aan te doen? Zorg er dan voor dat je naast inbetweens ook overgordijnen voor de ramen hebt hangen om inkijk te voorkomen.

Verscholen achter een stukje statische raamfolie

Wil je overdag de gordijnen lekker wagenwijd open kunnen gooien, maar wil je niet te koop zitten? Plak dan een stuk statische raamfolie op de ramen. Voor het aanbrengen hiervan heb je geen lijm of dergelijke nodig. Ook zit er geen plaklaag op deze folie zodat het gemakkelijk te verwijderen is. Ideaal wanneer de plakfolie niet op de juiste hoogte geplaatst is of je er op den duur op uitgekeken raakt. Raamfolie is te koop in allerlei mooie prints, bijvoorbeeld op de website van B Living.

Alle planten verzamelen! (om ze in je vensterbank te zetten)

Naast raamfolie kun je ook een beschutte zitplek creëren door planten in je vensterbank te zetten. Staat de zon gedurende het grootste gedeelte van de dag op dit raam? Let er dan op dat je planten uitkiest die graag in de volle zon staan zoals cactussen of vetplanten. Planten die niet goed tegen direct zonlicht kunnen zullen al snel het loodje leggen en dat is natuurlijk jammer.

 

https://b-living.eu/