Wistjij
Image default
Financieel

Kenmerken van een goede kredietverzekering

Wat zijn de kenmerken van een goede kredietverzekering? In ieder geval moet je dan bij een goede verzekeraar aankloppen. De kredietverzekering Coface is daar een goed voorbeeld van. Je wordt in ieder geval goed geholpen bij het beschermen en dekken van de schade die voort kan komen uit verkopen die je doet. Die wil je natuurlijk wel zoveel als mogelijk in de hand houden. Dat kan op deze manier.

Passend bij wat jij nodig hebt

De belangrijkste zaak als het gaat om de verzekering is natuurlijk dat het past bij jouw onderneming. Je wil een kredietverzekering afsluiten die precies aansluit op de gevaren. Dat kan bijvoorbeeld betekenen dat je die op één afnemer richt. Of je verzekert alleen een bepaalde verkoop. Of het betekent juist dat je een hele grote groep afnemers in één keer wil verzekeren om er zeker van te zijn.

Meer inzichten bieden

Een goede kredietverzekering bij een verzekeraar met kennis van zaken biedt jou nog meer. Het is bijvoorbeeld ook zo dat je er vaak meer inzichten door kan vergaren. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheden om betere inzichten te krijgen in wat bepaalde klanten wel en niet kunnen. Dit wordt ook wel de kredietwaardigheid genoemd. Wanneer je weet hoe deze in elkaar zit, kan je daar natuurlijk ook veel beter op anticiperen. Dat is belangrijk omdat je zo veel beter de risico’s kan inschatten. Dat is wat iedere ondernemer wil.

De concurrentie kunnen verslaan

Het is ook fijn om te weten dat je beter in staat bent om de zaken te doen die je moet doen. Dit geeft je in een drukke markt natuurlijk ook een voordeel. Je kan dingen doen die andere ondernemers niet kunnen. Het is ook wel heel aantrekkelijk om te weten dat je op die manier kan zorgen dat je weet welke risico’s je kan nemen en welke niet. Met als gevolg dat je eigenlijk altijd een gunstige concurrentiepositie hebt.