Wistjij
Image default
Bedrijven

Hoe werkt een auto leasen?

Bij het leasen van een auto zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Ten eerste moet je een gerenommeerde dealer vinden die lease mogelijkheden biedt. Heb je eenmaal een dealer gevonden, dan moet je beslissen welke auto je wilt leasen. Bedenk dat het type auto dat je kiest van invloed is op je maandelijkse betalingen. Ga altijd op zoek naar een lease die past bij jouw behoeften en budget. Zorg ervoor dat je vraagt naar eventuele verborgen kosten of toeslagen die in de leaseovereenkomst zijn opgenomen.

Soorten leases

In het algemeen zijn er twee soorten leases: financial lease en operational lease. Financial leases worden meestal gebruikt door bedrijven, terwijl operational leases gebruikelijker zijn voor particulieren. Hier volgt een kort overzicht van elk type lease:

  • Financial lease: Een financial lease is een contract tussen een lessor (leasemaatschappij) en lessee dat de lessee (gebruiker) het recht geeft om de lease auto te gebruiken voor een bepaalde periode, meestal één tot vijf jaar. Na de betaling van het laatste termijn ben je juridisch eigenaar van de auto. Hiernaast biedt financial lease vele fiscale voordelen.

  • Operational lease: Een operationele lease is een contract tussen een lessor en een lessee dat de lessee het recht geeft een goed te gebruiken gedurende een bepaalde periode, meestal één tot vijf jaar. Operational leases kunnen ook een goede optie zijn als je je niet wilt vastleggen op het bezit van een auto op lange termijn. Operational leases zijn flexibeler dan financial leases.

 

Nu je de basis van het leasen van een auto kent, kun je gaan rondkijken voor de beste deal. Zorg ervoor dat je aanbiedingen van verschillende dealers vergelijkt en de tijd neemt. Met een beetje moeite kun je een goede deal vinden voor een leaseauto die past bij je budget en behoeften.