Wistjij
Image default
Woningen

Hoe verkoop ik een appartement sneller?

Je bent ongetwijfeld bewust van het feit dat het moment aantrekkelijk is om je appartement te verkopen. De prijzen op de woningmarkt blijven maar stijgen. Maar uiteraard wil jij het appartement snel en zonder gedoe verkopen. Maar hoe je dit? In dit artikel geven we enkele tips.

Schakel een goede makelaar in

Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om het appartement zelf te verkopen. Je bent immers niet verplicht om een makelaar in te schakelen. Toch raden wij je wel aan om dit te doen. Dit brengt kosten met zich mee, maar je krijgt er tegelijkertijd ook heel veel voor terug. Ze kunnen namelijk verschillende activiteiten uit je handen nemen. Daarbij kun je in de eerste plaats denken aan het taxeren van de woning. De meeste makelaarskantoren hebben een erkende taxateur in dienst. Na de taxatie weet je ook precies wat de verkoopprijs is. Je kunt ook zelf een taxateur inschakelen, maar daar gaan wel extra kosten mee gepaard.

Een goede makelaar kan bovendien mooie foto’s van je appartement maken. Daarmee staat je appartement in een positief daglicht en daarmee trek je sneller mogelijke kopers aan. Ook kunnen zij de bezichtigingen voor je doen. Ze hebben veel ervaring en kunnen met de communicatieve kracht mensen sneller overtuigen om een goed bod op een appartement te plaatsen.

Verkoop binnen je sociale omgeving

Veel mensen zoeken tegenwoordig een woning en daardoor hoef je niet altijd een makelaar in te schakelen. In sommige gevallen is het ook mogelijk om je appartement binnen je omgeving te verkopen. Misschien is er bijvoorbeeld een goede kennis die het appartement van je wil kopen. Of misschien kent een goede vriend van je iemand die belang heeft bij een appartement. Je kunt immers geld besparen door een appartement zonder tussenkomt van een makelaar te verkopen. Het is dan overigens nog wel aan de raden om een jurist in te schakelen. Deze kan de contracten en dergelijke opstellen. Daarnaast heb je natuurlijk ook een notaris nodig.

Conclusie

In deze tekst hebben wij enkele tips gegeven als het gaat om de verkoop van een appartement. Een snelle verkoop is op twee manieren te realiseren. In de eerste plaats kun je een goede makelaar inschakelen om het verkoopproces te versnellen. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een appartement binnen je sociale omgeving te verkopen.