Wistjij
Image default
Financieel

Hoe houd je jouw financiële administratie op orde?

In Nederland krijgen steeds meer mensen te maken met financiële problemen. Het leven wordt dan ook steeds duurder en daardoor kunnen mensen moeilijk de financiële administratie op orde houden. Veel mensen hebben ook geen inzicht in hun financiële situatie en daardoor weten ze niet wat ze maandelijks uitgeven. In deze tekst geven we enkele tips, zodat jij de financiële administratie op orde kunt houden. Dit is namelijk het fundament voor een financieel gezond huishouden.

Maak financiële overzichten

We raden je aan om financiële overzichten van je inkomsten en uitgaven te maken. Dan weet je altijd hoe je er precies voor staat elke maand. Op basis daarvan kun je gepaste acties ondernemen. Merk je bijvoorbeeld dat je maandelijks wel heel veel geld aan boodschappen uitgeeft? Koop dan vaker huismerken in de supermarkt. Daarmee kun je maandelijks flink wat geld besparen. Het punt is namelijk dat de meeste huismerken dezelfde kwaliteit bieden als de bekende merken, maar ze besteden minder geld aan marketing en dergelijke. Om die reden kunnen de producten tegen scherpe prijzen worden verkocht.

Betaal rekeningen direct

Heb je genoeg geld op je bankrekening staan? Betaal de rekeningen die je ontvangt dan zo snel mogelijk. Dit brengt namelijk meerdere voordelen met zich mee. Bij sommige bedrijven en overheidsinstanties kun je dan een betalingskorting krijgen. Daarnaast krijg je dan ook niet te maken met vervelende betalingsherinneringen en aanmaningskosten. Je weet dan ook constant hoe de actuele financiën ervoor staan. Staan er nog verschillende rekeningen open? Dan krijg je een vertekend beeld.

Bewaar de administratie goed

Het is ook van belang om de administratie op verschillende plaatsen te bewaren. Bewaar de administratie digitaal en fysiek en zorg ervoor dat je het snel terug kunt vinden. Bij eventuele betalingsproblemen of geschillen heb je dan alle benodigde documenten om bewijs aan te dragen.

Conclusie

In deze tekst hebben we enkele tips gegeven en hopelijk kun je daarmee je financiële administratie verbeteren. Veel mensen denken dat het enkel voor bedrijven verstandig is om de financiële administratie op orde te houden, maar dit geldt ook voor je privéleven. Heb je advies nodig? Je kunt dan financieel advies van Doomen en Quist inwinnen.