Wistjij
Image default
Sport

Hoe bereidt Charles Leclerc zich voor op een race?

Formule 1 wordt steeds populairder om naar te kijken. Mede door het succes van Max Verstappen kijken wekelijks miljoenen mensen naar de races die verricht worden in deze sport. Echter zijn er ook veel fans van Charles Leclerc te vinden. Daarbij vragen veel fans zich af hoe Charles Leclerc zich precies op een race voorbereidt. In deze versie van GP Today nieuws over Leclerc leer je het antwoord kennen op de deze vraag.

Een kwestie van simuleren

In de eerste plaats bereidt Leclerc zich voor op een Grand Prix race door veel te simuleren. Er zijn speciale machines ontwikkeld waarmee Formule 1 chauffeurs zich op een race kunnen voorbereiden. Met deze machines oefen je gericht op een bepaald circuit dat eraan komt. Op deze manier ontwikkelen chauffeurs als Charles Leclerc een gevoel over het circuit en kunnen ze hun rijstijl lichtjes op het circuit aanpassen. Daarbij is het een groot voordeel dat ze niet eens in de buurt hoeven te zijn van waar de race

plaatsvindt.

Tijd voor trainingen

Nadat Charles Leclerc genoeg simulaties heeft doorstaan, wordt het tijd om deze kennis op het echte circuit toe te passen. Dit doet hij door middel van vrije trainingen. Met vrije trainingen bevinden alle chauffeurs zich op het circuit. Daarbij is er nog geen officiële race, waardoor men zonder druk kan experimenteren met methodes om sneller het circuit door te komen. Daardoor worden langzaam maar zeker de ronde tijden verbeterd en kunnen mensen een ware show verwachten wanneer zij de echte race van Charles Leclerc zien.

De laatste details door middel van kwalificatie

Tot slot zet Charles Leclerc de laatste puntjes op de i voordat hij begint met een race. Samen met zijn team bespreekt hij welke banden het beste zijn om mee te beginnen. Tevens wordt besproken wanneer de waarschijnlijke pitstops plaats kunnen vinden. Vervolgens rijdt hij de kwalificatierace om meteen enkele strategieën toe te passen en daardoor zo hoog mogelijk geplaatst te zijn voor de echte race.

 

Al met al beschikt Charles Leclerc over een unieke voorbereiding voor al zijn races. Dit geeft hem uiteindelijk wel het voordeel dat hij mede hierdoor een erg succesvolle coureur is geworden.