Wistjij
Image default
Sport

Hoe genees je een tennisarm?

Een tennisarm is een blessure die veel voorkomt onder tennis spelers. Maar ook mensen die dagelijks aan hun bureau werken kunnen hier last van krijgen. De tennisarm geneest niet zomaar, vaak zijn er behandelingen nodig om deze blessure te verhelpen. In dit artikel lees je meer over de tennisarm en hoe je deze het beste kunt genezen!

Wat is een tennisarm?

Een tennisarm is een aandoening waarbij je last krijgt van pijn in je elleboog. De tennisarm is eigenlijk geen échte blessure, maar meer een ontsteking van de pezen en spieren in je arm. Je kunt last krijgen van een tennisarm door overbelasting, bijvoorbeeld door veel te tennis te spelen of dagelijks aan het bureau te werken. Ook kan er plotseling wat druk op de elleboog komen te staan, bijvoorbeeld tijdens het tillen van iets zwaars.

Symptomen van een tennisarm:

– Pijn in de elleboog, vaak aan de binnenkant

– Stijve elleboog

– Zwakke spieren in de arm

– Pijn tijdens het bewegen van de arm of elleboog

Als je één of meerdere van bovenstaande symptomen herkent, is er waarschijnlijk sprake van een tennisarm. Het is belangrijk om hier snel actie op te ondernemen, want hoe langer je wacht, hoe moeilijker het is om van de tennisarm af te komen.

Behandeling van een tennisarm:

– Rust: Het is belangrijk om je arm rust te geven als je last hebt van een tennisarm. Dit betekent niet dat je geheel stil moet zitten, maar probeer wel activiteiten te vermijden waarbij je arm overbelast wordt.

– Ijs: Gebruik regelmatig ijs om de pijn en ontsteking in je elleboog te verminderen. Doe dit ongeveer 15 minuten per keer.

– Verwarmen: Na het koelen is het belangrijk om je arm weer op te warmen. Dit stimuleert de doorbloeding en helpt de spieren ontspannen. Gebruik bijvoorbeeld een hot pack of doe oefeningen die je elleboog rustig opwarmen.

– Oefeningen: Er zijn speciale oefeningen voor tennisarm, vaak wordt er samengewerkt met een fysiotherapeut of chiropractor. Deze oefeningen helpen de pijn in je arm te verminderen en voorkomen dat de tennisarm weer terugkomt.