Wistjij
Image default
Zakelijk

Deze zaken kenmerken de Italiaanse cultuur

Als er iets belangrijk is voor Italianen, dan is het wel cultuur. Van de hechte familiebanden tot de smaakvolle keuken. Er zijn allerlei aspecten binnen de Italiaanse cultuur die écht uniek zijn. In dit artikel lees je over de belangrijkste kenmerken uit de cultuur van het Zuid-Europese land. 

 

De keuken 

 

In Nederland is het gebruikelijk om het over het weer te hebben. Regenachtige dagen geven reden tot klagen en een zonnige dag in het vroege voorjaar maakt ook de tongen los. In Italië is het over het algemeen lekker weer, dus daar ben je snel over uitgepraat. De Italiaanse keuken daarentegen… Het maken, opeten en praten over smaakvol eten wordt de Italianen met de paplepel ingegoten. Van de vele pastasoorten tot de pizza’s van de hoogste kwaliteit. 

 

De taal 

 

Het Italiaans is een mooie, dansende taal met een kenmerkend accent. De Romaanse taal wordt niet bijster veel gesproken, met zo’n tachtig miljoen sprekers over de hele wereld. Toch zou een cursus Italiaans je wereld flink verrijken. Zo is het dé taal van de klassieke muziek en spreken relatief weinig Italianen goed Engels. Om je in Italië te kunnen redden of meer over de cultuur te leren is het spreken van de taal dus van toegevoegde waarde. Zeker als je bijvoorbeeld zakendoet met Italianen is het beheersen van zakelijk Italiaans een absolute pré.  

 

Wat ook leuk is om te weten is het feit dat men in Italië niet alleen spreekt met de stem, de mimiek speelt ook een zeer belangrijke rol. De kenmerkende handgebaren neem je echter niet zomaar over, want foutjes zijn snel gemaakt.  

 

Koffie 

 

Een bakje uit het Senseo apparaat gaat er bij Italianen niet in. Koffie is van ongekend belang en op kwaliteit mag zéker niet bespaard worden. De kwaliteit gaat ook absoluut boven kwantiteit. Waar een Nederlander in veel gevallen na zijn tweede bakje op gang komt is het voor veel Italianen gebruikelijk om het bij één kopje te laten. Wat ook opmerkelijk is, is dat cappuccino over het algemeen alleen ’s ochtends wordt gedronken. Het bestellen van een heerlijke kop ‘cappu’ na het eten is geen goed idee. Hier mee zou je namelijk het signaal geven dat het eten niet genoeg was. 

https://www.babel.nl/cursusoverzicht/italiaans/