Wistjij
Image default
Mode en Kleding

Lingerie en medische problemen met je borsten

Lingerie en medische problemen met je borsten

Als je last van je borsten hebt dan is het goed om te kijken naar welke bh de beste ondersteuning zou kunnen geven. Verschillende medische oorzaken vragen om andere ondersteuning. Zo kan je na een borstoperatie een speciale bh nodig hebben, maar ook tijdens een zwangerschap veranderen je borsten ook de hele tijd doordat de melkproductie langzaam op gang gaat komen. Ook hiervoor is een speciale bh te vinden. In deze blog lees je meer over welke bh je in welke situatie het best kan dragen. 

Welke bh draag je na een borst operatie?

Na een operatie aan je borsten is het belangrijk dat er een bepaalde compressie uitgevoerd gaat worden. Hiervoor is het niet slim om een sport-bh te dragen. Een sport-bh kan ervoor zorgen dat je een asymmetrische groei ontwikkeld na de ingreep aan je borsten. 

Hiervoor is er een postoperatieve bh. Deze bh heeft de compressie in zich die nodig is voor het op de juiste manier herstellen van je borsten. Veel vrouwen doen tegenwoordig aan borstvergroting. Na zo een operatie is het belangrijk dat je borsten de juiste nazorg krijgen, deze nazorg moet je voor een groot deel zelf doen. De bh die je daarbij draagt, draagt voor een groot deel bij aan dit proces. 

 

Gemiddeld genomen moet een vrouw na een ingreep aan de borsten, de borsten 6 tot 8 weken echt goed ingepakt laten zitten in een stevige postoperatieve bh. Deze bh moet dan 24 uur per dag worden gedragen. De sluiting van zo een bh zit aan de voorkant, dan is het makkelijker om deze 

aan en uit te doen bij het wisselen van de verbandmiddelen. 

 

Welke bh kan je het best dragen tijdens de zwangerschap? 

Tijdens de zwangerschap kan je het best een meegroei-bh. Deze meegroei-bh is gemaakt van een elastische rekbare stof. Ook is deze bh voorzien van bredere schouderbandjes om de borsten die tijdens de zwangerschap steeds veranderen goed te blijven ondersteunen. 

Tijdens de zwangerschap veranderen de borsten steeds weer door de hormonen in het lichaam die ervoor zorgen dat je borsten goed voorbereid worden om later borstvoeding te kunnen geven wanneer je kindje geboren is.

Waar moet je op letten bij het kopen van een meegroei-bh? 

Bij het kopen van een meegroei-bh is het belangrijk dat je er op let dat hij niet te strak zit. Hierdoor zou je melkklieren af kunnen knellen en dan heb je het nog niet over het feit dat een te strakke bh niet comfortabel zit. Een van de meest verkochte bh’s is hierin de bh Freya.