Wistjij
Image default
Aanbiedingen

Hoe creëer ik meer ruimte in een magazijn?

Voor grote bedrijven, zoals groothandels en transportbedrijven, is het van belang dat er genoeg ruimte ter beschikking is in hun magazijn. Dit is omdat zij al hun goederen en andere spullen opbergen in deze plekken en elke dag komen er wel steeds meer ladingen van spullen erbij. Hoe zorg je er dan dus voor dat er altijd nog extra ruimte is om deze spullen op te bergen? Er zijn verschillende manieren waarop je dit kan doen. Lees verder meer over hoe je het beste kan kampen met een voorraad probleem als bedrijf of ondernemer.

De mogelijkheden om meer ruimte te maken: denk van tevoren aan de producten zelf

Denk vooraf na over de opslagvereisten van jouw producten. Dit houdt in dat je kijkt naar het aantal goederen dat je elke dag binnenkrijgt en ook de specifieke details van het product. Zijn de producten zwaar en groot? Overweeg dan om een palletstelling te nemen. Dankzij palletstellingen kun je zware goederen makkelijker opbergen en ook dus makkelijker  vervoeren naar verschillende plekken of klanten. Palletstellingen en de bijbehorende palletwagens zorgen ook voor minder risico’s, dus dat is ook mooi meegenomen.

De verschillende opslagtypes voor een magazijn

Er zijn ook andere soorten opslagtypes waarvan je gebruik kunt maken in een magazijn. Een entresol zorgt ervoor dat je optimaal gebruik maakt van de magazijnruimte, doordat er een extra vloer wordt geplaatst. Maak ook gebruik van bijvoorbeeld magazijnbakken, legplanken en palletplaatsen bij losse producten. Met deze middelen kun je ook meer in de hoogte werken van een magazijn, waardoor je de ruimte optimaal benut. Kijk ook op verschillende websites die gespecialiseerd zijn in magazijninrichting welke mogelijkheden er zijn.

Mocht je op een budget zijn, dan is het alsnog mogelijk om de juiste opslagtypes aan te schaffen voor jouw magazijn. Kijk rond bij leveranciers zoals Begra die gebruikte middelen verkopen. Zo bespaar je gemakkelijk geld en kun je meerdere opslag soorten aanschaffen. Kijk wel eerst of ze in goede staat zijn voordat je ze aanschaft.