Wistjij
Image default
Woningen

Het stappenplan voor samenwonen

Samenwonen is een mooie stap binnen een relatie. Het is best spannend en er staat behoorlijk wat op het spel. Het is dus belangrijk dat je deze nieuwe stap goed aanpak. Hier lees je dan ook het stappenplan om te volgen wanneer je gaat samenwonen. Zo wordt het gegarandeerd een succes.

Start met een schone lei

Trekt de een bij de ander in, of hebben jullie een eigen woning op het oog? Het is belangrijk om met een schone lei te starten. Dat betekent om vanaf nul te beginnen. Start met een huis waar jullie beide thuis kunnen zijn. Dit doe je door de woning helemaal leeg te halen en samen een eigen thuis te creëren. Je kunt hierbij altijd hulp inschakelen. Denk bijvoorbeeld aan woningontruiming Roosendaal. Zij helpen in Roosendaal en omgeving met het instapklaar maken van een woning door deze geheel te ontruimen.

Sluit een samenlevingscontract af

Samenwonen is ontzettend leuk, gezellig en romantisch. Toch is het belangrijk om ook wat zaken op papier te hebben. Wanneer jullie samen een huis betrekken en een gezamenlijke inboedel opbouwen is het goed om hier juridisch meer zekerheid over te hebben. In dit samenlevingscontract stellen jullie afspraken op en overeenkomsten over jullie gezamenlijke goederen en vastgoed. Dit kan bij een eventuele relatiebreuk heel wat gedoe voorkomen.

Afspraken maken

Opeens met z’n tweeën leven kan een behoorlijke verandering zijn. Het is daarom goed om afspraken te maken. Wie doet welke klussen en waar moet rekening mee gehouden worden? Door dit vooraf te bespreken, kunnen irritaties worden voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan afspraken over wie het vuilnis buiten zet, tot hoe laat vrienden doordeweeks kunnen blijven en over wie wanneer eten kookt. Dit kan in het begin wat vreemd lijken, maar wanneer iedereen weet waar hij of zij aan toe is, kan dit voor meer rust in de tent zorgen.