Wistjij
Image default
Bedrijven

De beste tips voor het vinden van een stage

Een stage een belangrijke en vaak spannende periode in je studie. Je leert hier om je opgedane kennis toe te passen in de praktijk. Vooral als je op zoek bent naar een specifieke stage, kan het lastiger zijn om er een te vinden. Omdat je een stage voor een langere tijd loopt is het natuurlijk belangrijk dat de stage en het bedrijf bij je past. Wil je bijvoorbeeld per se een stage in Amsterdam, dan zul je hier ook gericht op moeten zoeken, al lijkt dit vaak moeilijker dan gedacht. Daarom hebben we in dit artikel de beste tips voor je opgesomd, waarmee jij gegarandeerd een stage vind.

Begin op tijd met zoeken

Misschien klinkt dit als een overbodige tip, maar toch is het belangrijk en daarom benadrukken we dit graag: begin op tijd! Over een bericht uitsturen en het krijgen van een reactie kan een lange tijd heen gaan. Begin een half jaar van te voren, want naast dat je hierdoor meer op je gemak kan rondkijken, laat het ook zien dat je gedreven bent in het zoeken naar een stage in Amsterdam. Dit zien bedrijven graag. Ook kunnen ze het waarderen als je in plaats van mailt, telefonisch contact opneemt.

Je opleiding

Veel hogescholen, misschien ook wel die van jou, heeft een stagebureau. Misschien is het een online platform, maar het kan ook een begeleider zijn. Deze kan jou helpen in jouw zoektocht naar een passende stage. Als je opleiding deze niet heft, dan kun je misschien oud-studenten vragen van dezelfde opleiding. Deze kunnen ervaringen delen, waardoor je misschien nieuwe bedrijven ontdekt die bij je passen. Naast het platform en oud-studenten, kunnen ook docenten een goede hulpbron zijn. Vaak komen zij zelf uit het werkveld, waardoor je een stage in Amsterdam kan lopen bij een oud-werkgever van je docent.

LinkedIn

Als LinkedIn je nog niks zegt, dan is het tijd om je hier in te verdiepen. Dit is een online platform waarmee jij jouw netwerk uit kan breiden. Ook wanneer je op zoek bent naar een stage dan kan LinkedIn uitkomsten bieden. Plaats bijvoorbeeld een oproep dat je op zoek bent naar een stage en wanneer iemand uit je netwerk dit ‘’interessant’’ vindt of het deelt, krijgen nieuwe mensen jouw bericht te zien.  

https://fiks.nl/stage/amsterdam