Wistjij
Image default
Bedrijven

Gebarentaal leren op een laagdrempelige manier

Als je gebarentaal wilt leren, komt vaak de vraag op waar dit dan kan. Er is de mogelijkheid om gebarentaal te leren aan een HBO opleiding. Deze 4-jarige opleiding wordt niet bij alle opleidingen aangeboden. Dat maakt het een stuk lastiger om gebarentaal te leren. Als je werkzaam bent op een school en een slechthorende leerling in de klas hebt, is zo’n opleiding vaak niet haalbaar. Er is veel vraag naar mensen die vaardig zijn in gebarentaal. Maar liefst 1,5 miljoen Nederlanders hebben te maken met doofheid of slechthorendheid.

Omdat niet iedereen deze tijdsinvestering van 4 jaar heeft, is er nog een mogelijkheid. Namelijk online een gebarentaal cursus volgen. Dat maakt dat het leren van de Nederlandse gebarentaal voor veel mensen een stuk laagdrempeliger wordt. Vanuit je eigen thuisomgeving kun je in alle rust oefenen om de gebaren onder de knie te krijgen. Een ander voordeel van een online cursus gebarentaal, is dat je geen reistijd hebt. Je bent flexibel in wanneer je de oefen – en leerstof gaat behandelen thuis.

De online cursus gebarentaal is overzichtelijk ingedeeld. Met behulp van video’s wordt de gebarentaal uitgelegd en voorgedaan. Deze online cursus is breed van opzet. Zo worden er 20 thema’s behandeld waar je de gebarentaal bij kunt leren. Na de video’s is het tijd om met oefenopdrachten aan de slag te gaan.

Positief is dat deze online cursus geschikt is voor iedereen die gebarentaal wil leren. Je hoeft dus niet een bepaald opleidingsniveau te hebben. Ook is ervaring met gebarentaal geen vereiste. Daarnaast is een online cursus ook een voorbereiding op de toekomst. Steeds meer doven en slechthorende mensen zullen gebruik maken van Teams. Door bekend te zijn met hoe je online je gebaren duidelijk overbrengt, ben je hier ook op voorbereidt.