Wistjij
Image default
Woning en Tuin

Enkele tips als je wil gaan schilderen

Enkele tips als je wil gaan schilderen

Wij hebben een aantal Schilder tips voor de mensen die dit voor de eerste keer gaan doen. Voor de grote oppervlakten kun je het beste een roller gebruiken. Hiermee is het eindresultaat ook lekker mooi, maar bovendien bespaart het veel tijd. Daarnaast kun je de randen met een kwast doen. Let wel op dat je de verf er niet te dik op doet. Anders krijg je van die dikke randen, en loop je meer risico op een druiper. Je kunt de kwast het beste als een pen vasthouden. Wel is het verstandig om dan de kwast stevig te drukken op de muur voor een goede dekking. 

Daarnaast moet je niet gaan schilderen in een ruimte waar de hete zon schijnt. Dit is niet goed voor de verf, want dan droogt hij te snel. Daardoor kan je bijvoorbeeld geen oneffenheden wegwerken. Maar bovendien wordt je hier zelf erg moe van en begin je te zweten. Dat kan er weer voor zorgen dat zweet op de muren komt en je kent het wel.

Waarom is het schoonmaken van een kwast belangrijk?

Als je klaar bent moet je altijd de Kwasten schoonmaken . Dit zorgt ervoor dat hij niet hard wordt, maar bovendien krijg je de kleur er zo ook goed uit. Je kunt hem dan ook weer voor een volgende verfklus gebruiken. Bovendien blijven de haren soepel waardoor ze ook niet op de muren blijven vastplakken. 

Wat je niet moet vergeten

Vergeet nooit de ruimte stofvrij te maken voordat je gaat beginnen met schilderen. Als er een beetje wind is dan komt dit door de verf heen en dat ziet er niet mooi uit. Daarnaast is het ook belangrijk om de muur eerst te ontvetten. Zo voorkom je vlekken. Daarnaast is het ook handig als je een dag van tevoren alles al gaat afplakken. Dit zodat je op de dag zelf alleen nog maar hoeft te verven. Anders ben je vaak al moe voordat je gaat beginnen en dat motiveert niet echt.