Wistjij
Image default
Bedrijven

Een volgspot past bij vele evenementen

Een volgspot huren: waarom moet dat?

Een volgspot huren is in de wereld van evenementen zeer populair. Wat deze soort lamp doet is vrij simpel: het is een spot die je volgt. Vaak gebeurt dit bij bewegende onderwerpen op een podium. Nog niet altijd worden de technische apparaten die evenementen ondersteunen voldoende op waarde geschat. Soms weten mensen niet eens van het bestaan ervan af. Uiteraard hoeft een bezoeker van een evenement niet alle ins en outs te weten van de precieze werking van bijvoorbeeld een volgspot. Maar organiseer jij events of help je daarbij, dan is het verstandig om alle mogelijkheden omtrent licht en geluid mee te nemen in je overwegingen en adviezen. Een volgspot huren is daar dus ook zeker een onderdeel van.

De voordelen van een volgspot huren

Er zijn meerdere voordelen te benoemen van een volgspot huren. Ten eerste wordt de aandacht van het publiek geleid. Jij bepaalt waar de bezoeker zijn of haar aandacht op focust, omdat over het algemeen iets dat belicht wordt als interessant te boek staat. Dim je de lichten op de rest van het podium, dan is het effect extra aanwezig. De bezoeker heeft zo meer aandacht voor het verhaal of optreden. Daarnaast zal de bezoeker jouw optreden ook memorabeler vinden dan wanneer jij geen of slechts normaal licht gebruikt. Met een volgspot realiseer je iets ongewoons. En ongewone dingen blijven langer in gedachten hangen dan normale dingen.

Een volgspot is inzetbaar voor vele evenementen

Een ander voordeel van een volgspot huren is dat dit voor vele doeleinden gebruikt kan worden. Denk bijvoorbeeld aan een congres. Daar vertelt een spreker zijn of haar verhaal. De focus moet dus eigenlijk alleen liggen op dat verhaal, en niet op achterliggende elementen op het podium of in de zaal. Dim je het licht en richt je de volgspot op de verteller, dan is dat eventjes het enige wat in de wereld van de bezoeker bestaat. Dit werkt ook zo bij een theatervoorstelling. Hoewel daar ook meer gebruik wordt gemaakt van licht en geluid, neemt een volgspot de bezoeker daar ook mee in het verhaal. Bijvoorbeeld als er een transitie is van één locatie op het podium naar de andere. Door de lichtbundel op de lopende persoon te richten, komt die meer onder de aandacht. Tevens kan een volgspot gebruikt worden bij een optreden. Vele bands of artiesten hebben wel nummer waarbij een vette dans of inspirerende bewegingen horen. Die kun je uitlichten door iemand die bewegingen te laten uitvoeren terwijl deze in de lichtbundel van de volgspot staat.

https://www.ampco-flashlight.com/nl/huren/licht/volgspots/