Wistjij
Image default
Bedrijven

Een houtenkerstboom kopen

Heb je het eigenlijk wel een beetje gehad met al die naalden in huis? Met de kat die je boom omgooit of de spullen eruit knalt? Of heb je gewoon eens zin in iets anders dan een traditionele kerstboom? Denk dan eens aan een houten kerstboom! Want een houten kerstboom is toch duidelijk kerst, maar geeft wel een heel andere sfeer dan een echte kerstboom!

Een houten kerstboom kopen

Wil je weten waar een houten kerstboom te koop is? Een prachtige Yelka of Spira kerstboom is dus heel simpel online te bestellen bij Houtenkerstboom.com. Je kiest dan voor kwaliteit die je nergens anders terugvindt. De Yelka is een prachtige boom die uit rechte houten staven bestaat, terwijl de Spira spiraalsgewijs is. Kies voor het soort hout wat mooi staat bij jouw interieur en je maakt het helemaal af. Houtsoorten waar je uit kunt kiezen zijn esdoornhout, eikenhout of walnoothout.

Waarom een houten kerstboom kopen?

Zoals gezegd is een alternatieve kerstboom fijn als je al die naalden zat bent in huis. Kies je dan ook nog voor een totaal andere boom (dus niet een kunstkerstboom) dan heb je meteen een heel verfrissend idee te pakken. Even geen traditionele dingen, maar lekker een keer iets anders. Toch slaan we nu wel een hele mooie reden over waarom je een houten kerstboom zou moeten kopen. Er is namelijk ook nog het milieu! Een houten kerstboom is immers duurzamer dan een gewone kerstboom (of je moet hem ieder jaar weer in de tuinplanten…). Tel daarbij op dat Yelka ecologisch en milieuvriendelijk produceert en je weet dat je goed bezig bent. Het hout wordt behandeld zodat het langer mee zal gaan en zelfs de verpakking is duurzaam. Je kunt namelijk de verpakking hergebruiken als opbergdoos!

Hoe combineer je een houten kerstboom?

Misschien lijkt het je wel wat, maar vraag je je nu af hoe je dan de rest van je kamer inricht. Dat is niet zo moeilijk! Bij hout passen immers alle kleuren, dus haal gewoon je kerstspullen maar van zolder. Wil je meer harmonie, dan zou je ook nog kleine kerstaccessoires kunnen kiezen die van naturel hout gemaakt zijn. Maar dat hoeft echt niet. Je kunt de houten boom ook prima volhangen met bijvoorbeeld rode ballen en prachtige lichtjes. Omwikkel de voet van de boom met een mooi kerstkleed en leg eenzelfde soort laken op je tafel. Een houten kerstboom is net zo perfect in het geheel mee te nemen als een dennenboom.

Hangende kerstboom

Hou je wel van anders dan anders? Denk dan eens aan de mogelijkheid om een kerstboom op te hangen! Zeker de spiraalboom staat prachtig als hij in de ruimte hangt! Combineer je hem met prachtige verlichting en bijvoorbeeld kerstballen, dan ontstaat er een bijzondere sfeer die zeker om aandacht vraagt van je bezoek. Ook heel handig als er kleine handjes zijn die anders je boom leegplukken of als een viervoeter graag bezitneemt van je boom! Wil je de sfeer nog magischer? Dan kan je denken aan een andere kleur verlichting om erin te doen. Zachtblauw licht heeft immers een heel andere uitstraling dan gewoon wit of geel licht.

Mini kerstboom

Ben je klein behuisd of wil je zoon of dochter ook graag een boom op de slaapkamer? Er zijn ook mini varianten te koop van deze houten spiraalboom. Hartstikke leuk dus om in de vensterbank te zetten, op een kastje of misschien wel op een kersttafel. Ook nu kan je weer ‘toveren’ door de juiste decoratie eraan toe te voegen.

In welk interieur past een houten kerstboom?

Zoals duidelijk is, is de boom gemaakt van hout. En daarmee is de vraag eigenlijk al meteen beantwoord. Want hout past simpelweg bij ieder interieur. Hou je van modern en strak? Dan is de boom een perfecte boom voor jou! Maar ook als je juist van landelijke of romantische interieurs houdt, kan je prima uit de voeten met deze bomen. Veel van de sfeer kan je namelijk beïnvloeden door het kleurgebruik en het soort decoraties die je gebruikt. Zelfs een stoer industrieel interieur kan prima overweg met zo’n houten boom. Heb je een grote hal? Hang de boom dan eens op! Ben je juist klein behuisd? Dan past er altijd nog een kleiner model ergens op een kastje of een tafeltje.

Kleurgebruik met kerst

Hoe jij je boom decoreert of je hele huiskamer versierd is natuurlijk helemaal aan jou. Bedenk dat 1 kleur rust geeft, of eventueel een combinatie van 2 kleuren. Hou je juist wel van een gezellige kleurenboel, gewoon doen want het is jouw huis! Hou je van licht in je huis en ruimte? Kies dan voor lichte, koele kleuren, zoals wit, natureltinten of bijvoorbeeld zachte pastellen. Wil je juist in de donkere wintermaanden warmte in huis halen? Dan zijn warme kleuren voor jou meer op zijn plek. Bordeauxrood, donkergroen, warm blauw: ze geven je het gevoel van thuiskomen bij een warme open haard…

Extra tips

Je wilt dus een houten kerstboom voor de komende kerstdagen kopen. En je hebt groot gelijk. Hoe versier je zo’n boom nu op een leuke manier? Er zijn al enkele ideeën naar voren gekomen, maar we zetten hier nog een paar extra ideetjes voor je neer! En bedenk: volg lekker je eigen gevoel!

  • Zet de ballen of andere decoratie op de plankjes in plaats van ze eraan te hangen
  • Kies voor meer spiralen voorwerpen bij je versiering in de kamer
  • Kies eens voor een heel andere kleur dan de traditionele kleuren
  • Hou de boom juist kaal en gebruik enkel en alleen lichtjes
  • Richt een spotje op de boom, zeker mooi als je er glazen voorwerpen in hangt of opzet