Wistjij
Image default
Bedrijven

Een dagje weg met je vriendengroep

Als je een dag weg wilt met je vriendengroep is vaak iedereen van de partij. Maar als het gaat om vervoer wordt het lastiger. Met twee auto’s rijden blijkt vaak een probleem. Een iemand wilt altijd wel de BOB zijn. Maar twee vrienden vinden die niet willen genieten van een biertje blijkt vaak een hele opgave. Ga daarom een 7 persoons auto huren.

 

Waarom een 7 persoons auto huren?

Buiten het feit dat je maar een bob nodig hebt zijn er nog meer voordelen aan het huren van een 7 persoons auto. Ten eerste ben je niet afhankelijk van het openbaar vervoer. Als je niet genoeg vrijwillige BOB’s kunt vinden is het openbaar vervoer de enige optie die overblijft. Dit kost vaak veel geld. Daarbij komt dat het lang duurt en dat niet elke bestemming even makkelijk te bereiken is. Bespaar je daarom liever het gedoe van drie keer overstappen en binnen enkele minuten het goede perron vinden. Je kunt een 7 persoons auto zelfs voor meerdere dagen huren, waardoor een weekendje weg ook een stuk makkelijker wordt. Als je meerdere dagen huurt wordt ook de prijs per dag goedkoper. Het voordeel is dat je de prijs van de huur en van de benzine dan ook kunt delen door 7.

 

Wanneer mag je een 7 persoons auto huren?

Er zijn geen speciale voorwaarden verbonden aan het besturen van een 7 persoon auto. Een rijbewijs B is voldoende om aan te tonen dat je bekwaam genoeg bent om in dit soort auto’s te rijden. Wel moet je rekening houden met een borgsom en een eigen risico. Zorg dus van tevoren dat je goed oplet hoe hoog deze bedragen zijn. Zo voorkom je dat je het niet kunt betalen als het nodig mocht zijn.