Wistjij
Image default
Bedrijven

Een chopper rijden

Voor veel mensen is het idee van een motor of chopper rijden vrij spannend. Het is immers ook erg anders dan het rijden in een auto: je zit zonder dak boven je hoofd, moet op een hele andere manier naar het verkeer om je heen kijken en neemt daardoor ook een andere rol op in het verkeer. Ook is het belangrijk om goed in de gaten te houden wat voor onderdelen je hebt en wat voor onderdelen je nodig hebt. Als je bijvoorbeeld Harley Davidson motorfiets onderdelen nodig hebt moet je weten waar je terecht kan om deze onderdelen te vinden. En vooral hoe deze onderdelen dan verschillen van normale onderdelen in een auto.

 

Onderdelen kennen

Om bekend te worden met motoren zoals een Harley Davidson, moet je bekend zijn met alle verschillende onderdelen. Deze kunnen werelden verschillen van onderdelen die je gewend bent in de auto, dus het is belangrijk om te weten wat je allemaal nodig hebt en wat je soms zal moeten vervangen als je je eigen chopper rijdt. Zo heb je bijvoorbeeld schokbrekers. Deze onderdelen zitten in de wielophanging en dempen de werking van de vering. Je hebt schokbrekers progressief, die zorgen voor een progressieve vering. Als je schokbrekers koopt, is het belangrijk om te weten welke jouw motorfiets nodig heeft. Dit kan verschillen per voertuig.

 

Wat je niet in een auto hebt

Naast onderdelen die je in alleen in een motor vindt en niet in een auto, zijn er ook andere bijkomstigheden waar je aan moet denken bij het aanschaffen van een chopper. Zo willen veel mensen een zadeltas kopen zodat ze hun bezittingen kunnen meenemen op de chopper. In de auto heb je natuurlijk alle ruimte om spullen neer te leggen en mee te vervoeren, maar in de motor zul je wat extra’s moeten kopen. Voor zadeltassen motors bekijken gaan de meeste mensen naar een lokale motorzaak, of kijken ze online. Er zijn veel verschillende soorten zadeltassen: sommige zijn duurder dan anderen, hebben meer ruimte in zich of zijn van een ander materiaal gemaakt.

 

Wennen

Veel mensen zijn het erover eens dat op een motor rijden heel anders is dan in een auto rijden. Dat is ook waarom er verschillende rijbewijzen voor zijn. De meesten zullen moeten wennen aan het andere gevoel en zullen misschien uit hun comfort zone kruipen. Laat je hier vooral niet voor afschrikken. Het rijden van een chopper geeft een erg vrij gevoel en geeft je een totaal andere rol in het verkeer. Ook is het een onderdeel van veel mensen hun imago. Iemand die een chopper rijdt associeert zich hier ook mee. Het geeft veel mensen meer zelfvertrouwen, wat we soms goed kunnen gebruiken.

 

Groepsgevoel

Naast dat het rijden van een motorfiets zoals een Harley Davidson bij veel mensen meer zelfvertrouwen teweegbrengt, verbindt het mensen ook. Hoe vaak zie je niet een groep motorrijders op Harleys voorbijrijden op de snelweg. Ze komen misschien intimiderend over, maar hebben wel een enorm groepsgevoel. Tevens zijn het misschien de meest loyale mensen die je om je heen kan hebben. Ik weet uit eigen ervaring dat bestuurders van een Harley altijd voor elkaar klaar staan en elkaar uit de brand willen helpen.