Wistjij
Image default
Vervoer en transport

Aanhanger beschadigd? Welke onderdelen kan je los kopen?

Het komt nog wel is voor dat een aanhanger beschadigd. Dit kan komen problemen in het verkeer, maar er zijn ook andere mogelijkheden. Een van de grootste oorzaken is bij inladen van de aanhanger. Mensen willen nog wel is gaan staan op bepaalde onderdelen of laten spullen vallen op bepaalde onderdelen zoals verlichting. Als je een aanhanger hebt is het daarom ook handig om reserve onderdelen te hebben. Bepaalde onderdelen moeten voldoen om te mogen rijden met een aanhanger, en is zonde als je een boete krijgt voor iets wat kapot is en wat je zou kunnen vervangen. Verder in deze blog worden enkele onderdelen besproken die je los kan kopen. Er zijn verschillende partijen met een ruim assortiment onderdelen.

Verlichting

Er zijn een aantal soorten verlichting die op een aanhangwagen moeten zitten. Deze lichten kan je ook reserve bij verschillende partijen kopen. Het is altijd handig om deze verlichting extra te hebben. Daarbij is het ook handig om bescherming te kopen voor de verlichting. Op deze manier kan je de kans op schade verkleinen.

Remmen & lagers

Ook voor de remmen en lagers zijn verschillende producten te krijgen. Je kan denken aan remkabels, remtrommels, schokdempers en remschoenen. Deze onderdelen zijn belangrijk om de aanhangwagen goed te laten remmen. Deze onderdelen kunne op je aanhanger verslijten en dat kan dus gevaar met zich mee brengen.

Oplooprem

Een oplooprem is alleen te vinden op geremde aanhangers. Dit is een bedieningsapparaat voor het remmen. Dit kan een erg belangrijk onderdeel zijn, en is ook een onderdeel dat je los bij kan kopen. Je kan hier ook denken aan beugels en breekkabels die de oplooprem ondersteunen. Een goed merk is hier de Ifor Williams voor. Dit merk levert een goede kwaliteit. Ook zijn er andere Ifor Williams onderdelen te krijgen.

Neuswiel

Een neuswiel is een onderdeel dat nog wel is wordt vergeten. Dit onderdeel zorgt voor veel gemak en voor het koppelen en loskoppelen van de aanhanger. Deze neuswielen kunnen gaande tijd gaan verslijten en dan is het wel zo fijn om een nieuwe te kunnen aanschaffen. Dit is ook mogelijk.

Aanhangernet

Om spullen te vervoeren heb je ook spanbanden of een aanhangernet nodig. Deze items zorgen ervoor dat de spullen goed op hun plek blijven zitten en niet kapot kunnen gaan. Verder zorgt het er ook voor dat de spullen niet uit de bak kunnen vallen. Deze aanhangernetten kan je ook bij verschillende partijen krijgen. Je kan namelijk fijnmazige en grofmazige aanhangernetten krijgen. Beide hebben hun voor- en nadelen.

Disselbak

Een disselbak is niet een essentieel onderdeel voor de aanhanger, maar wel eentje die veel positieve kenmerken heeft. Zo kan je de reserve spullen hier in kwijt om niet kwijt te raken, en kan je deze plaatsen voorop de aanhanger en in de aanhanger zelf.