Wistjij
Image default
Bedrijven

De trends van 2018

Het voorjaar is weer aangebroken en het is bijna tijd voor vakantie. De voorjaarscollecties verschijnen al in de etalages en op de kledingapps. Maar wat zijn nou de trends van dit voorjaar? En wat kunnen we verwachten in de winkels?

Caps

Als je nog geen pet hebt is het goede moment voor pet kopennu aangebroken. Verschillende soorten petten, caps en zelfs de trucker pet zijn (nog steeds) helemaal in.

Kleuren

De kleuren blauw en groen zijn nu veel te vinden in de winkels. Ze zijn dan niet bedoelt om apart te dragen, maar samen. Ja, je leest het goed. Als je denkt dat je die twee kleuren niet combineren, dat kan dit voorjaar dus wel. Dus haal die groene broek weer uit de kast en koop een mooie blauwe blouse die je erop kunt dragen.

Denim

Ook denim is dit jaar weer in. De kleuren die te koop zijn in de winkels zijn echter wel wat donkerder dan dat we gewend waren. De lichte, blauwe kleuren van vorig jaar, gaan meer over in donkergrijze en zwarte kleuren.

Wijde broeken

Stoffen, wijde broeken zijn ook dit jaar weer in. Ze worden vooral gekenmerkt door een bindceintuur rond de middel. Je kunt dan de blouse of top die je draagt in de broek stoppen, zodat de broek goed tot zijn recht komt.

Laagjesrokken

Rokken met verschillende laagjes is ook weer vaak te zien. Dit lijkt een beetje op een Spaanse stijl, vooral als je een blouse draagt met pofmouwtjes.

Lange jurken en rokken

Het maakt dit voorjaar niet uit of je een korte of lange rok draagt, het kan allemaal. In de winkel kun je wel steeds meer lange rokken en jurken kopen.

Bloemenprints

Ook de bloemenprints van vorig jaar komen deze lente weer terug. De bloemen zijn terug te vinden in prints, geappliqueerde bloemen en geborduurde bloemen op tops, bloezen en broeken.

De trends van 2018